Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

by - május 09, 2021


Megfogadtam, hogy idén megpróbálom mérsékelni a határidős olvasásokat, de a kiadók újból és újból próbára teszik az önuralmamat (végül mindig kiderül, hogy nekem olyanom nincs). Hiába vállaltam már így is kétszer túl magam, nem volt kérdés, hogy az Örökösök viadalát is megpróbálom bepasszírozni valahova, ha vagyok olyan szerencsés, hogy lehetőséget kapok az elolvasására. Bár maga a történet elsőre nem nyűgözött le annyira, de a krimis vonal és az izgalmasnak ígérkező cselekmény elég meggyőzőerővel bírt… Na jó, kit akarok ámítani: naná, hogy igazából Tóth Tamás Boldizsár fordítása miatt szerettem volna elolvasni!

Avery Ginks nem egy átlagos középiskolás. Egyetlen szülője halála után a féltestvéréhez költözik, ám továbbra is minden elköltött fillért meg kell fontolnia – főleg, ha komolyan gondolja az egyetemi ambícióit. Ilyen helyzetben hullik az ölébe, egyik napról a másikra, egy dollármilliárdos teljes öröksége. Azonban Tobias Hawthorne nem egy elfeledett nagybácsi. Avery sem rokonsági, sem egyéb típusú kapcsolat létezéséről nem tud közte és a nemrég elhunyt öreg között. Feltett szándéka hát, hogy kideríti, miféle játékot űz a pasas vele, és persze az örökségre számító Hawthorne rokonokkal.

A könyv az elején teljesen beszippantott. Rögtön érezhető volt, hogy nagyon jellegzetes hangulata lesz végig, ráadásul számomra erősen összekapcsolódott az egyik kedvenc YA sorozatommal, a Papír hercegnővel (a főszereplőjéről kísértetiesen hasonló módon derül ki, hogy nagyon szegényből nagyon gazdag lett). Mindemellett éppen az olvasás alatt néztem meg a Tőrbe ejtve című filmet, amelynek az alaphelyzete szinte teljesen megegyezik az Örökösök viadaláéval. Ám még a jó kezdés ellenére is elveszített ez a könyv félúton. Számomra túlságosan belassult, és bosszantott, hogy rettentő sokára derül csak ki a megoldás. Végül leginkább ezért nem nőtt annyira a szívemhez a könyv.

A karakterek elég tipikusak, de ettől függetlenül a lényegesebb szereplők többségét megkedveltem. Avery értékrendje nagyon szimpatikus, és tetszik, hogy nem mutat meg rögtön mindent a mentális kapacitásából, de azért már hamar sejteni lehet, hogy nem egy buta libával van dolgunk. A négy Hawthorne unoka közül egyedül Graysonnal nem tudtam mit kezdeni, de Alexandert és Jamesont azonnal megkedveltem, és ezen már semmi sem változtathatott később.

A regény rettentő olvasmányos. Ehhez erősen hozzájárul, hogy nagyon rövid fejezetekből áll, és én speciel ezekkel mindig könnyebben haladok, de hát… nem véletlenül kedvelik annyira Tóth Tamás Boldizsárt. Kíváncsi voltam, a Harry Potter könyveken kívül hogyan dolgozik, és az a helyzet, hogy ismét gyönyörűt alkotott.

Összességében az Örökösök viadala olvasás közben nem volt annyira meggyőző, mint előtte, de ettől függetlenül kíváncsian várom a folytatást. Remélem, hozzánk is elérkezik, hiszen nem volt kegyes velünk az írónő a végét illetően.

Értékelés


Kinek ajánlom? Bárkinek, akinek tetszett a Tőrbe ejtve című film.


Kiadás: Animus (2021)
Oldalszám: 400
Sorozat: The Inheritance Games 1.
Eredeti cím: The Inheritance Games (2020)
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Műfaj: ifjúsági, romantikus, krimi, thriller

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.
Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét. 

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel! 

Nyereményjáték

Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel! 

Atya elás kutat 


Állomáslista

05.07. Kelly és Lupi olvas
05.09. Readinspo
05.11. Flora the Sweaterist

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés