Szabó Magda Book TAG

by - október 15, 2021


Szabó Magda születésének 104. évfordulóján indítottunk egy rendhagyó turnét, aminek keretében mindegyik résztvevő blogger más regényt olvasott el az írónőtől. Ennek lezárására egy saját, általunk készített book TAG-gel is készültünk extraként, amiben az ismertebb könyveinek címéhez passzoló kérdéseket tettünk fel. Ezt olvashatjátok most nálam.

Ha megtetszett ez a rövid kérdéssor, nagyon örülnénk neki, ha ti is kitöltenétek a saját felületeiteken!


ABIGÉL – Volt olyan kötelező olvasmány, amit szerettél?

Az Abigél nagyon különleges helyet foglal el a szívemben, ugyanis ez volt az egyetlen kötelező, ami tényleg hozzájárult ahhoz, hogy megszeressem az olvasást. A többi, amit szerettem, az szimplán csak tetszett: A Pál-utcai fiúk, Egri csillagok, Hamlet, Goriot apó... Na igen, ebből sem volt sok.


AZ ŐZ – Melyik magyar szerző vagy regény érdemelné meg szerinted a nemzetközi hírnevet?

Régen szinte személyes sértésnek vettem, hogy Leiner Laura könyveit még nem fordították le más nyelvre, de ez még abban az időszakban volt, amikor azt hittem, hogy jól ír. Most Böszörményi mellett voksolnék, hiszen Budapest amúgy is világváros, a Millennium-kori, idilli arcát pedig szerintem külföldön is el lehetne adni – nem is beszélve az izgalmas, remekül felépített történetről, ami bárhol megállná a helyét.


AZ AJTÓ – Milyen gyakran olvasol magyar szerzőktől? Ki a kedvenced? Kitől szeretnél többet olvasni?

Nem olvasok olyan gyakran, mint kellene, de sosem visszatartó erő a magyar név a borítón, ha maga a téma megfog. Prózából Papp Dóra (kortárs, ifjúsági regényeket ír, mint amilyen a Bolyongó), lírából pedig Fodor Ákos a kedvencem. És egyértelműen Szabó Magdától, illetve még Böszörményi Gyulától szeretnék többet olvasni (utóbbitól viszont csak az Ambrózy báró esetei fogott meg, a többi regénye jelenleg nem érdekel).


RÉGIMÓDI TÖRTÉNET – Melyik regény címe jellemezné most legjobban az életed?

Most, hogy kezd újra eluralkodni rajtam a depresszió, nem kell ezen sokat gondolkodnom: Sötét, magányos átok (amúgy Brigid Kemmerer könyve).


FÜR ELISE – Melyik a kedvenc zenei műfajod? Ajánlj egy regényt, amelyben fontos szerepet tölt be a zene!

Lehet, hogy kicsit meglepő, de én a kemény rock és metál felé húzok (pontosabban: hard rock, heavy metal, thrash metal, groove metal, alternative metal, nu metal). De könyvben nyilván jöhet bármi, mivel ritka, ha valaki jól bele tudja szőni a zenét a regényébe. Két olyat olvastam, amiben ez igazán élvezetes volt: a Maybe Someday-t Colleen Hoovertől, és a When It's Real-t Erin Watt-tól.


MEGMARADT SZOBOTKÁNAK – Melyik a kedvenc irodalmi párosod?

Ér kettőt választani? America és Maxon a Párválasztó-sorozatból, illetve Lia és Rafe A Fennmaradottak krónikái-sorozatból. Mindkettő azért, mert mert nagyon jól rezonálnak ezek a karakterek egymással, és nagyon nehéz út vezetett a boldogságukhoz.



Szabó Magda születésének 104. évfordulóján egy különleges turnéval készültünk nektek. A Jaffa kiadó jóvoltából 7 különböző regénnyel ismerkedtünk meg a neves magyar írónő életművéből, és erről tartunk nektek élménybeszámolót két teljes héten keresztül. Sőt, egy saját book TAG-gel is készülünk, amit bárki kitölthet a saját felületén. A turné végén pedig egy szabadon választott Szabó Magda-könyvet nyerhettek.


Állomáslista

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés