Brigid Kemmerer: Harcos, megtört szív

by - december 23, 2021

Ha ki kellene emelnem néhány emlékezetes olvasmányt az idei évből, Brigid Kemmerer Átoktörő-sorozatának első része, a Sötét, magányos átok biztosan közöttük lenne. Bár nem a legjobb értékelést kapta tőlem, mert találtam benne feltűnő hibákat, de olyan hatással volt rám, ami mellett nem mehettem el egyszerűen. Miután becsuktam a könyvet (amit egyébként jóval gyorsabban olvastam el a szokásosnál), napokig űr maradt bennem utána. Azonban nem voltam biztos benne, hogy szeretném folytatni a következő részekkel. Imádom a világot, amit Kemmerer felépített, de az első könyv története kerek, egész számomra, és annak a továbbgondolását már túlzásnak éreztem.A Harcos, megtört szív az előző könyv utolsó néhány fejezetének, de főképp az epilógusának a problémafelvetésével kezdődik. Bár Rhen felszabadul az átok alól, és úgy tűnik, már semmi sem akadályozza a kapcsolatát Harperrel, továbbra sem lehet boldog vége a történetének. Kiderül ugyanis, hogy valójában nem Rhen Emberfall trónjának jogos örököse. A király eltitkolt leszármazottja ráadásul a korábbi testőrparancsnok, Grey, aki eltűnt a Shyl Shallow-val zajlott csata után. Mindenki úgy hiszi, meghalt, de Grey valójában menekül a kötelessége és a régi barátjával, Rhennel szembeni konfliktus elől. Az élet azonban nem áll meg Emberfallban, mivel Shyl Shallow királynéja nem adja fel olyan könnyen a hódításról szőtt terveit.

A sorozatot végül legfőképpen azért folytattam, mert kíváncsi voltam, megérte-e továbbvinni a Sötét, magányos átok szépen lezárt történetét. A problémafelvetés ugyanis, amely a folytatás alapját adja, szerintem rettentő klisés és unalmas, így érdekelt, Kemmerer ki tud-e hozni belőle valami értékelhetőt. Sajnos csalódnom kellett – és nem magamban. Rettentő jól esett, hogy újra belehelyezkedhettem Kemmerer fantasy világába, de Harcos, megtört szív történetvezetése jóval gyengébbre sikerült.

Számomra végül az sem lett pozitívum, ami talán több olvasó számára élvezetessé fogja tenni ezt a történetet. Ugyan kedveltem Grey karakterét már az előző részben is, de számomra Rhen és Harper párosa verhetetlen volt. Végig nekik szurkoltam, és az ő történetszálukat jobban kedveltem. Nem értettem, Grey karaktere miért vált egyre fontosabbá, és nem voltam felhőtlenül boldog tőle, hogy ebben a kötetben már sokkal inkább ő volt a középpontban. Azt viszont jó döntésnek tartom, hogy Kemmerer nem tartotta fent a szerelmi háromszög illúzióját, és Greynek is adott egy lányt, akinek érdemes szurkolni.

Összességében a Harcos, megtört szív sem egy erős második rész. Az alapgondolata számomra már az előző kötet végén sántított, így nem is reméltem tőle sokat, de azért örültem volna, ha cseppet más irányba alakul a történet. Voltak olyan elemei, amelyeket támogattam, és olyanok is, amelyeket nem, viszont így már biztos, hogy nem fogom félbehagyni a sorozatot, és folytatom majd az utolsó résszel.


Kiadás: Könyvmolyképző (2021)
Oldalszám: 496
Sorozat: Az Átoktörő 2. (Vörös pöttyös könyvek)
Eredeti cím: A ​Heart So Fierce and Broken (2020)
Fordította: Molnár Edit
Műfaj: fantasy, young adult, romantikus

Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.

Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is kibontakozik a háború szélére sodródott birodalomban.

Varázsold el magad vele te is!

Bár Brigid Kemmerer magával ragadó fantasy sorozatának első kötete, a Sötét, magányos átok csak idén tavasszal jelent meg, a Könyvmolyképző már el is hozta nekünk a következő részt. A sorozat alaphelyzetét a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, de a Harcos, megtört szívben már nem a jól ismert történet átiratát olvashatjuk, hanem Kemmerer fantasy világának hatalmi harcai kerülnek előtérbe. Kövesd a turnénkat, hogy megtudd, mit gondolunk a folytatásról!

Nyereményjáték

Mivel a sorozatot a Szépség és a Szörnyeteg ihlette, játékunkban olyan filmek kerülnek a főszerepbe, amelyek szintén ezt a mesét dolgozzák fel. A ti dolgotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik konkrét adaptációra gondoltunk, és válaszoljatok a hozzá kapcsolódó kérdésre. A megoldás megtalálásában segítségetekre lehet a Harcos, megtört szív turnéja is.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ki játszotta Gastont a 2017-es feldolgozásban?


Állomáslista

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés