Jennifer Carroll: Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből

by - február 27, 2023

Őszintén szólva, mikor kinéztem magamnak a Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből című könyvet, azt hittem, receptgyűjteményre sikerült szert tennem. Mint kiderült, nem olvastam el figyelmesen a hátoldali leírást, ugyanis a könyv tartalmának csak egy részét alkotják a receptek, a maradékban pedig tematikus, Harry Potteres partikellékek leírását olvashatjuk. Természetesen ez nem tragikus, mindössze jobban örültem volna 100%-os kaja-kontentnek. Emlékszem, amikor még pici voltam, mindig DIY-könyveket kölcsönöztem a sulikönyvtárból, és ezt a kötetet fogva erős nosztalgiám támadt arra az időszakra. Így végülis kíváncsian lapoztam át, hátha találok benne valamilyen használható ötletet.


A könyv öt különbözőféle tematikus partiötletet tartalmaz. Mindegyik parti más alkalomra szól, és mindegyik más fontos momentumát ragadja meg a Harry Potter-filmeknek – erősen merítve azok vizuális világából. Ez az öt parti pedig a következő:

  • Teszlek Süveg-ceremóniás születésnap
  • Vissza a Roxfortba-filmmaraton
  • Legendás lények-halloween parti
  • Trimágus Tusa-féle karácsonyi buli
  • Bill és Fleur mennyegzőjét idéző esküvő

A könyv minden tematikus bulinak bőven szentel helyet arra, hogy kifejtse, milyen elemekkel és hogyan lehet feldobni az adott alkalmat. Valamennyi fejezetben találunk tehát ötleteket a meghívókhoz, a dekorációhoz, a vendégek elfoglalásához (játékokhoz), valamint a megajándékozásukhoz – mindezt persze a recepteken felül. De az ötletek természetesen kombinálhatók is egymással, ha van valamilyen másfajta elképzelésed.

A recepteket illetően, én reméltem, hogy lesz köztük olyan, ami elő is fordul a könyvekben/filmekben – mint például a vajsör, töklé elkészítési javaslata. Ám itt inkább olyan ételeket mutatnak be, amelyeket a filmek látványvilága inspirált. Van itt például patrónusbűbáj-torta, házak színeiben játszó pizza, baziliszkusz alakú húsos-levelestésztás kreálmány, vagy dementorijesztő forrócsoki (ez például frappáns!).

De a könyv nem áll itt meg: némi extra tartalommal is hódol a Harry Potter-filmek iránt. Minden fejezethez tartozik ugyanis egy kulisszatitok, az adott tematikának megfelelő filmmel kapcsolatban. Többnyire a díszletekre fókuszálnak ezek a szösszenetek, például arra, hogyan oldották meg a Roxfort mennyezetén lebegő gyertyás felvételeket.

A két kedvenc partiösszeállításom a könyvből az első kettő: a Teszlek Süveges és a Vissza a Roxfortba-téma. Szerintem ezek a legátgondoltabbak a könyvben, mind a dekorációt, mind a díszletet tekintve. Na meg ezek igazán klasszikus Harry Potteres-témák, amelyek elemi részüket ragadják meg a hőn szeretett történetnek.

Összességében azt gondolom erről a könyvről, hogy az elsődleges célközönsége egy kontinenssel arrébb található. Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy gondolom, az amerikaiakra jellemző inkább, hogy ilyesfajta erőfeszítéseket fektessenek egy házibuli megszervezésébe. Sajnos magamról nem tudom elképzelni, hogy bármelyik ötletet megvalósítsam (pedig egyébként akad benne jó!), szimplán azért, mert nincs rá apropóm. Ettől függetlenül maga a koncepció, a tartalom és a megvalósítás nem rossz, és rengeteg könnyen megvalósítható ötletet rejt magában. Mindemellett letölthető sablonok is járnak hozzá, így a komplexebb műveleteket nem mind magadnak kell végrehajtanod. Inkább olyan anyukáknak ajánlanám, akik Harry Potter-rajongóvá tették a gyerekeiket, és szeretnék valami különleges bulival meglepni őket – vagy nekik megszervezni azt.


Értékelés


Kiadás: kiadó (2022)
Oldalszám: 92
Eredeti cím: Harry Potter: Feasts & Festivities
Fordította: Goretity Franciska
Műfaj: filmkönyv

Hivatalos ​könyv – benne a varázslatos ceremóniák, kézműves foglalkozások és partysnackek, amelyeket a varázslók világából ismerünk.

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.

Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.

A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.

Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

ÖT TELJES PARTI: komplett leírás, dekoráció, feladatok, partisnackek – minden, ami az igazi varázslóeseményhez kell.

A HIVATALOS DESIGNBÓL SZÁRMAZÓ LETÖLTHETŐ SABLONOK: Roxfort meghívó, Reggeli Prófétába csomagolt, házi készítésű Pukkantós Bonbon.

ÜNNEPI ÉTKEK: előételek, főfogások, italok, desszertek, például Roxfort pizza, Trimágus Torta, a Baziliszkusz Legyőzése kolbásztekercs és a felséges Patrónus Bűbáj-torta – esküvőre tökéletes.

KÉPEK: a feladatokról, az ételekről, a terített asztalról színes fotók, amelyek segítenek sikeres partit csinálni.

HIVATALOS HARRY POTTER-KIADVÁNY: szórakoztató és eredeti.

Linkek: Moly || Goodreads || megrendelés



Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos  útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát. 

Nyereményjáték

Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista

02.24. Readinspo
03.08. Dreamworld

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés