9 kedvcsináló idézet A végzet ellenből

by - július 04, 2021


Nagyon szeretem az időutazós történeteket. Sem filmben, sem könyvben nem csalódtam még, ami ezt a kérdést feszegeti, és ezért merek bármi ilyesmire igent mondani. A Könyvmolyképző újdonságát, A végzet ellent is ezért (na meg ne kerteljünk: az igencsak meggyőző borító miatt) szerettem volna elolvasni. Bár végül nem fért bele a turné kezdetéig, de belepillantva több frappáns idézetet is találtam benne. Összegyűjtöttem ezeket, hátha valakinek csak ennyi hiányzik a várólistára pakolásához.


– Az idő minden sebet begyógyít. Nem igaz, Jack? – Így van – mondom. Pedig én tudom, hogy maga az idő is okoz sebeket.


Azt szokták mondani, bármit megtennék, hogy újra láthassam, csak még egyszer hallhassam a hangját, de azt nem veszik számításba, hogy akkor megint el is veszítenék az illetőt. Hogy nem lesz könnyebb. Sőt, nehezebb lesz. Sokkal nehezebb.


Néha a jó cél érdekében rosszat kell tenned.


Már megtanultam, hogy nem az számít leginkább, amit mondasz. Vagy amit nem mondasz. Ezek hasznos dolgok, néha segítenek. De a cselekedetek számítanak igazán. Csinálj valamit! Csinálj bármit! Tedd meg, amit csak tudsz, és mikor úgy tűnik, mindent megtettél, akkor is tegyél még!


– Tudod az a legdurvább, hogy a kórházban mindig azt kérik, hogy határozd meg a fájdalmad erősségét egy egytől tízes skálán. De az itt lévő fájdalomról senki sem érdeklődik – mutat a fejére. – Vagy arról, ami itt van – a szíve irányába mozdítja az ujját. – Mert az nem mérhető skálán. Nem ismerünk hozzá elég magas számokat.


– Ne félj! Kockáztass! És ha nem jön össze, kockáztass még.


– Az a helyzet, hogy nem áldozhatod be az egész világod, csak hogy bebizonyítsd valakinek, hogy szereted. Össze kell egyeztetni a világaitokat. Többet kell kapnod, nem kevesebbet.


Végül a legkisebb döntések számítanak a legtöbbet.


Az életben semmi nem jön könnyen, de a lényeg, hogy minden egyes nap meghozod a döntést, hogy igenis kitartasz.


Ha érdekel a könyv, itt megrendelheted.



A Könyvmolyképző Kiadó elhozta Nektek Justin A. Reynolds első regényét, egy különleges romantikus történetet, ahol a főhős elveszíti a barátnőjét, de valami úton-módon lehetőséget kap arra, hogy újraélje ezt a pillanatot és megmentse Kate-t. De szabad beleavatkozni a sors döntésébe? Vajon mekkora kárt okoz, ha megváltoztatjuk a történteket? A Blogturné Klub négy bloggere mondja el a véleményét a könyvről, illetve hoz plusz extrákat a regényhez. Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért. 

Nyereményjáték

Justin újra visszakerül az időben ugyanoda, ahol élete legfájdalmasabb pillanatát éli át. A játékunkban olyan filmeket kerestünk, ahol a főhősök újra és újra átélnek egy adott pillanatot. A filmekről leírást adunk, a feladat pedig az, hogy megfejtsétek a film címét (magyar címet kérünk) és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“Bill Cage katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona, még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.”

Állomáslista

07.04. Readinspo - extra

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés