Zeneajánló Marissa Meyer Holdbéli Krónikáihoz

by - június 21, 2022


Miért szeretjük annyira Marissa Meyer Holdbéli Krónikáit? Nos, kétségtelenül sok minden miatt. A zseniális világépítés, a megkapó történetvezetés, és persze Kai herceg már önmagában elegendő indok lenne, de van valami, ami miatt igazán kiemelkedő ez a négy regény. Az pedig a középpontjaikban álló erős női főszereplők.

A Cinder, a Scarlet, a Cress és a Winter mind egy-egy mélyen elnyomott, és ebből az állapotból egyszer csak felemelkedő fiatal leányzót állít a fókuszba. Sőt, tulajdonképpen ötöt, mivel valamilyen szinten az öntudattal rendelkező android (robot), Iko is passzol ebbe a felsorolásba. Ezek a lányok attól olyan különlegesek, hogy megküzdenek a traumákkal, és később szembeszállnak az őket elnyomó hatalommal – miközben a szívük tiszta marad. Inspiráló és lenyűgöző karakterek, akikre mi magunk is szívesen hasonlítanánk.

A Holdbéli Krónikák tehát nem ok nélkül hoznak ennyire lázba. És mint a mellékelt ábra mutatja, nem csak én érzek így. Alább összegyűjtöttem olyan lejátszási listákat, amelyek valamilyen módon passzolnak a könyvsorozathoz: vagy a címük, vagy a témájuk, vagy a hangulatuk alapján. Lessétek meg őket, és próbáljátok ki, milyen mellettük olvasni arról, hogyan mentik meg a leányzók a bolygót a gonosz holdbéli királynőtől!

A lejátszási listák Spotify-ról származnak, de ezek előfizetés nélkül is elérhetők.



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre elolvashatjuk a Holdbéli krónikák sorozat záró kötetét, és ennek örömére bloggereink egy igazán hosszú és izgalmas turnéval készültek nektek! Tartsatok velünk, ismerjétek meg Winter történetét, és derítsük ki együtt, hogy Levana uralma megdönthető-e.

Nyereményjáték

Mivel a kötet jelentős része a Holdon játszódik, így most a játékunk is ehhez az égitesthez kötődik. Minden állomáson elrejtettünk egy képet a Holdról, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni azt a szót, ahol megtaláltátok. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés