Anyák napi Blogturné (Book TAG) || Blogturné Klub

by - május 03, 2020


Rendhagyó blogturnénk keretében szeretnénk köszönteni azokat, akik a legfontosabbak az életünkben: az Édesanyákat. A tizenkét állomáson egy sajátos book tag formájában válaszolunk különböző kérdésekre, természetesen olyanokra, amik kapcsolódnak a könyvekhez és az anyukákhoz is. Sőt, néha az édesanyáink is megszólalnak majd, így megtudhattok egy-két igazán személyes dolgot bloggereinkről. 
Tartsatok velünk, ünnepeljétek ti is ezeket a csodálatos Nőket, és nyerjétek meg a bloggereink által felajánlott nyereménykönyveket!

Egy könyvcím, ami a legjobban jellemzi anyukádat.
Maybe Someday – Egy nap talán (Colleen Hoovertől). Merthogy mindenre ez a válasza: majd egyszer. :)

Van olyan könyv, amit mindketten olvastatok?
Amikor elkezdtem gyakrabban olvasni, ő ajánlotta nekem F. H. Burnett Titkos kertjét, amióta viszont az én könyvtáram nő, néha rájár a regényeimre. Így került a kezébe például Elizabeth Gilbert Big Magicje, Meik Wiking Hyggéje és Lykkéje. Néhány könyvem jelenleg is az éjjeliszekrényén tornyosul.

Egy könyv, amit anyukád szerettetett meg veled.
A titkos kerten kívül talán az Egri Csillagok volt számomra épp miatta különleges olvasmány, ugyanis a nevemet innen kaptam (Dobó István felesége volt Sára).

Egy könyv, amit te szerettettél meg anyukáddal.
Az előző előttiben említettem a Big Magicet, azt állítólag kifejezetten szerette annak ellenére, hogy nem egy kreatív, alkotó ember.

Kiskorodban milyen könyveket olvasott neked anyukád?
7-8 éves korom környékén felolvasta nekem az első kötelező olvasmányomat, A két Lottit, mert túl korainak tartotta, hogy egyedül álljak neki egy regénynek. Egyedül erre emlékszem, de valószínű, hogy korábban néha a színes, pár oldalas mesekönyveinket is felolvasta esténként.

Melyik könyvszereplőre szeretnél hasonlítani, ha szülővé válsz?
Végignézve az olvasmánylistámat nagyon nehezen találtam olyan könyvet, amelyben nagyobb szerep jut a családnak; ha pedig mégis akadt ilyen, akkor többségében az anyuka nem normális, elkövetett súlyosabb bűnöket, vagy éppen már nem él (sok a szüleit tragikus módon elvesztő Mary Sue karakter). A Ha maradnékon viszont megakadt a szemem, amiben Mia anyukája elképesztően szimpatikus módon van bemutatva: egy bohém, életvidám, szeretetteljes nőt ismerünk meg benne, aki ugyan mindent megad a gyerekeinek, de emellett képes önmaga maradni. Bár ő nem egészen az a személyiség, akire szívesen hasonlítanék, szeretném, ha majd a gyerekem ugyanúgy gondolna rám, mint Mia az anyjára.



Mostani játékunk során minden állomáson találtok egy kérdést, ami rólatok vagy az anyukátokról szól, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni azt. Ha pedig extra pontokat is szereznétek, gyűjtsetek olyan könyveket, melyeknek címe jellemzi az anyukátokat, nagymamátokat, vagy a vele való kapcsolatotokat, fotózzátok le, és a #anyaknapiblogturné #ezvagynekemanyu tagek használatával töltsétek fel saját facebookotokra (nyilvánosan) vagy instátokra, a kép linkjét pedig másoljátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.) 

Volt olyan könyv, amit anyukád nem engedett elolvasni?


Állomáslista (május 3.)

09:00 - Dreamworld
12:00 - Readinspo
14:00 - Utószó
15:00 - Könyvvilág
16:00 - Csak olvass!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés