Roxie Nafousi: Manifesztáció

by - december 06, 2022

Te is szeretsz sikertörténeteket olvasni? Én igen. Nem tanulási szándékkal – azt úgysem lehet megismételni, ami valakinek egyszer működött, csak azért, mert valami egyedit alkotott… Hanem szimplán csak azért, mert újra és újra felhívja a figyelmemet arra, hogy nyitott szemmel kell járnunk a világban. Roxie Nafousi-é is nevezhető tulajdonképpen egy sikertörténetnek. Teljesen átlagos életet élt, amikor először találkozott a manifesztáció fogalmával, és néhány éven belül akkora szakértőjévé vált a témának, hogy ma már ez a megélhetése is.


Nafousi Manifesztáció című könyve azoknak készült, akik nem tudnak személyesen részt venni a workshopjain, de ugyanúgy kulcsfontosságú változásokat szeretnének eszközölni az életükben. Ez a 200 oldal nem csupán fogalommagyarázat, hanem egy hétlépéses útmutató ahhoz, hogy a manifesztáció ne csupán eszközünk legyen, hanem életszemléletté váljon. Nafousi a lehető legrészletesebben bontja ki a témát a sorokon, felvázolva minden lehetséges akadályt, ami a gyakorlás során az utunkba kerülhet.

De álljunk meg egy pillanatra. Mi is tulajdonképpen a manifesztáció? Dióhéjban: dolgok és történések bevonzása az életünkbe, pusztán a gondolataink erejével. De tényleg ilyen egyszerű lenne? Hát nem. Szükségünk lesz néhány, apróságnak tűnő dologra ahhoz, hogy a manifesztációnk ténylegesen sikerrel járjon. Ám ha a könyv minden intelmét betartjuk, bármit elérhetünk, amiről csak álmodni merünk – legalábbis Nafousi ezt ígéri. Ennek kapcsán a következő lépéseket járjuk végig, valamennyinél részletesen kifejtve azt, hogy miért fontos összetevői a folyamatnak:

  1. Határozott elképzelés a jövőnkről, céljainkról
  2. Félelem és kétségek elhagyása
  3. Viselkedésünk összehangolása az elképzelésünkkel
  4. Az univerzum próbatételei
  5. Hála szerepe
  6. Irigység, mint akadály
  7. Univerzumba vetett bizalom

Szívesen kifejteném bővebben, mit hogyan értek, de szeretnék épp eléggé titokzatos lenni ahhoz, hogy felkeltsem a kíváncsiságotokat. Elegendő annyit tudnotok, hogy ez a 200 oldalnyi szöveg (kicsit számomra is meglepő módon) nem rizsa. Sőt, még meglepőbbet mondok: nem önmagát, és nem a tételmondatot ismételgeti végig. Rengeteg ténylegesen értékelhető, izgalmas és figyelemfelkeltő gondolatot tartalmaz a szöveg, amelyen érdemes egy kicsit rágódni. Rettentő okosan vezeti le az összefüggéseket, és nem kizárólag közhelyekben beszél.

Amikor szabad utat adunk magunknak az álmodáshoz, a félelmeinknek és kétségeinknek többé nincs hová bújniuk.

Kifejezetten feldobja a szöveget, hogy Nafousi végig személyes, baráti hangnemben beszél hozzánk. Már maga a könyv is személyes történettel kezdődik, melyben leírja számunkra, hogyan talált rá a manifesztációra, és hogyan változtatta meg a módszer az életét. Nem szégyelli előttünk, hogy annak idején képtelen volt megszabadulni a drogoktól, a cigarettától és az alkoholtól, ehhez képest pedig a tény, hogy ma a Vogue-ba írogat cikkeket, a könyvét pedig a Penguin Books adta ki… Egyszerűen elképesztő. Nafousi több apró sikersztorit is megoszt velünk az életéből, amit állítása szerint a manifesztációnak köszönhet, és mindezt rendkívül meggyőző volt olvasni számomra.

Különösen tetszik, hogy a könyv nem elhanyagolható része az önszeretet fontosságának van szentelve. Nafousi egyik kulcsgondolata, hogy ha nem tiszteled magad, a benned lévő lehetőségek kiaknázatlanok maradnak. Hiszen ha nem hiszel benne, hogy képes vagy elérni, amit szeretnél, akkor nem is leszel képes azt bevonzani. Illetve, ha negatív energiákat közvetítesz magad felé, az negatív eredményt szül.

Összességében úgy érzem, a Manifesztáció megnyitott előttem néhány ajtót, és a következő napokban fog eldőlni, belépek-e rajtuk. Tény, hogy elvarázsolt a szöveg – ezt őszintén bevallom nektek, nem fogom eltitkolni. De igyekszem némi fenntartással kezelni, és csak akkor propagálni tovább ezt a módszert, ha saját tapasztalattal is rendelkezem majd. Ám addig is ajánlom a könyvet azok számára, akik nyitottak a spiritualitás ezen iránya felé, és olvasnának egy jól szerkesztett, tartalmas és intelligens iromány a témában.


Értékelés


Kiadás: Édesvíz (2022)
Oldalszám: 220
Eredeti cím: Manifest (2022)
Fordította: Csengeriné Erdő Orsolya
Műfaj: önfejlesztő

Készen állsz arra, hogy megismerd a tudatos teremtés művészetét és felszabadítsd határtalan lehetőségeidet?

A Manifesztáció alapvető útmutató mindenkinek, aki többet szeretne elérni az életében. Ehhez mindössze hét egyszerű lépést kell megtenned és ez a könyv megmutatja Neked az odavezető utat.

A manifesztálás a tudomány és a bölcsesség találkozása. Önfejlesztő gyakorlatai segítségével képessé válsz arra, hogy jobban szeresd önmagad, elérd az összes célodat és olyan életet élj, amiről mindig is álmodtál.

Akár a lelki társadat, akár a tökéletes munkahelyet, akár az álomotthonodat keresed, vagy egyszerűen csak békére és több önbizalomra vágysz, a Manifesztáció megtanít arra, hogyan érheted ezt el.

Linkek: Moly || Goodreads || megrendelés

A recenziós példányért köszönet az Édesvíz Kiadónak!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés