Blogturné Karácsony // BOOKTAG

by - december 12, 2022


Az adventi, karácsonyváró Blogturnénk alkalmából szívesen készültem volna annyira kreatív bejegyzéssel, mint amilyen a tavalyi, Harry Potter-inspirálta sütidekorom volt, de ezúttal úgy döntöttem, elsősorban inkább magamra fókuszálok. Idén csak a Book TAG-ben veszek részt, de egy bekezdéssel lejjebb felsorakoztatom, milyen karácsonyi bejegyzéseket találtok az oldalon. Kívánom, hogy legyen csodálatos számotokra a hátralévő 12 nap, és utána pihenjetek egy hatalmasat!

5 könyv a karácsonyi kikapcsolódáshoz // Top 5 kedvenc karácsonyi filmem


MIKULÁS – Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? 

Tolkien bácsitól a Karácsonyi leveleket eddig semmi sem verte ki a nyeregből számomra. A pasas 20 éven keresztül, minden évben írt a gyerekeinek rövid, karácsonyi történeteket a Télapó nevében, amelyeket aztán összegyűjtöttek és megosztottak a világgal ebben a kötetben. Ezek a levelek a Gyűrűk Ura lenyűgöző stílusában, de az Északi Sark jeges, ugyanakkor szívet melengető világában játszódva készültek.


GRINCS – A kedvenc morally grey karaktered.

De még mennyire, hogy A kegyetlen herceg, vagyis Cardan Greenbiar! Irtó régen olvastam már (az értékelést is ennek tudatában tessék olvasni), és nagyon érik már egy ismétlés belőle... Örülök, hogy ez a bejegyzés emlékeztetett rá, mert hamarosan illene megterveznem a jövő évet olvasás szempontjából is.


FAGYÖNGY – A kedvenc könyves párosod.

Körülbelül a lehetetlenséggel határos ennyi fantasztikus romantikus regény közül kiemelni egyetlen párost, ezért az idei év olvasmányai közül választok egyet. Ők pedig Tierney és Ryker lennének A tizenhatodik évből. Bár tavalyi megjelenés, de úgy éreztem, muszáj idén újra elővennem és végigrágnom magam a történeten. Rettenetesen fájdalmas, de valahogy mégis gyönyörű a regénynek ezen része... Nem spoilerezek, olvassátok el.


SZALONCUKOR – Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

Bár nem kifejezetten karácsonyi finomság, de idén megtanultam olyan almás pitét sütni, amivel szerintem bárkit le tudnék venni a lábáról. És mivel karácsony van, a receptet is linkelem. Szívesen!


LEVÉL – Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

Csak hármat? 😅 A Karácsonyi leveleket már kilőttem fent, pedig az egyik elsődleges a listámon, illetve hármat már megkaptam: az Elmerülőt és az Öntözőt a Mélylevegő Projekttől, valamint a Köszi, jól!-t @mat_on_the_moon Esztertől. Szóval maradnak a következők: Egy ifjú természettudós történetei (David Attenborough), Örökölt Sors (Orvos-Tóth Noémi) és A döntés (Edith Eva Eger). És kérem a dícséretet is, amiért ilyen szépen sikerült kijátszanom a kérdést!


MÉZESKALÁCSHÁZ – Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

Snassz lenne a Harry Pottert választani? Ha már egyszer lehetőségem van arra, hogy képzeletben könyves világban éljek, mindenképpen olyat választok, amelyben lehet bármiféle varázserőm. Csakhogy, végigpörgetve az olvasmánylistámat, azt vettem észre, hogy bár rengeteg fantasy-regény felépítését imádom, de egyikbe sem költöznék szívesebben a Harry Potternél.




Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!
December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

Mit szeretsz legjobban a karácsonyban?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12/12 Readinspo - Booktag
12/13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág - Booktag
12/15 Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/16 Veronika’s Reader Feeder - Booktag + Ünnepi DIY
12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19 Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca - Mézeskalács
12/23 Dreamworld - Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés