Bex Hogan: Méreg

by - július 03, 2023

Nem mondhatnám, hogy az átlagosnál jobban rajongok a kalózos történetekért, de nyáron kifejezetten jól esik olyan témáról olvasni, amely passzol az évszakhoz. A Méreg megjelenésének különösen örültem, hiszen a sorozat első kötetéért, a Viperáért oda és vissza voltam két évvel ezelőtt. Bár idén, az újraolvasása során már találtam benne pontatlanságokat, de akkoriban lényegében hibátlannak láttam ezt a könyvet. Imádom a történetet és már nagyon kíváncsi voltam a folytatására.


Marianne-nek sikerült legyőznie apját, a veszedelmes Viperát, a király kalóz-bérgyilkososztagának fejét, és a helyébe lépnie. Körben rengeteg titkot sikerült felfednie, többek között azt, hogy ő az évszázadokkal ezelőtt meggyilkolt nyugati királyi család utolsó sarja. Jelenleg pedig az esküvőjére készül – de nem azzal a férfival, akit szeret. A keleti szigetek trónörököséhez megy feleségül, pusztán praktikus, politikai okokból. Csakhogy Torint megtámadják és kómába esik, a király pedig Marianne-t vádolja a gyilkossági kísérlettel. A lánynak ezért minél messzebbre kell szöknie a keleti szigetektől, az ügy lecsillapodását pedig nyugaton várja ki. Marianne közben – a kellemeset a hasznossal összekötve – egyre mélyebbre ás a mágia világában, hogy a benne szunnyadó erőt a maga szolgálatába állíthassa.

Az előző kötet esetében kicsit bántam, hogy a szerző által felépített fantasy világnak csupán az egyik felét ismerhettük meg. Az értékelésemben ki is emeltem, hogy remélem, a következő epizód pótolni fogja ezt a hiányosságot. Szerencsére ebben nem is csalódtam, bár igazán csak a könyv második felében ismertük meg ezeket a titokzatos területeket.

Egy napon mindannyian meghalunk, ezzel az erővel nyugodtan meghalhatok azokért, akiket szeretek.

A Méreg eleje (első 100 oldala) méltó volt ahhoz, amit a Viperában megismertem a szerzőtől. Izgalmas, érdekes és eseménydús volt, illetve remek konfliktust vetett fel. Mindeközben élmény volt megtapasztalni, mennyire megváltozott a főszereplőnk személyisége. Az előző kötetben látványos jellemfejlődésen ment keresztül – elnyomott kislányból lényegében vezető lett. Csakhogy eddig nem sok ízelítőt kaptunk abból, milyen is a vezető énje. Igazi girlboss, akinek az esze járását, ravaszságát élmény követni.

Összességében a Méreg nagy részét feleannyira élveztem csak, mint annak idején a Viperát. A főszereplőnknek bőven maradt teendője ahhoz, hogy megmenthesse a szigeteket minden gonosztól, illetve helyreállíthassa a mágiát… De ez az epizód többnyire átmeneti szakasz lett az első és utolsó rész között. Ettől függetlenül természetesen nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik, és továbbra is terjeszteni fogom a sorozat jó hírét. Remélem viszont, hogy ezúttal nem vár a kiadó ennyire sok időt a következő rész publikálásával.


Értékelés


Kiadás: Maxim (2023)
Oldalszám: 400
Sorozat: Vihar és fájdalom szigetei 2. (Dream válogatás)
Eredeti cím: Venom (2020)
Fordította: Abrudán Katalin
Műfaj: (high) fantasy, young adult, romantikus

VIHAR KÖZELEG. ZABOLÁTLAN DÜH, AMI ELNYEL SZÁRAZFÖLDET ÉS TENGERT.

Marianne elnyerte a Vipera címet, de a Keleti-szigetek békéjéhez fűzött reményei meghiúsulnak: a korrupt király továbbra is a trónon ül, a banditákat szinte lehetetlen elkapni és megbüntetni, és Marianne azt sem tudja, hogy a legénysége közül kiben bízhat igazán. A szigetek virágzása érdekében helyre kell állítani azt a köteléket, amely egykor a szárazföldet és a tengert egyesítette. Ez csak úgy történhet meg, ha Marianne újraéleszti a mágiát. Vagyis félre kell tennie minden félelmét, és vissza kell térnie a gyökereihez, a Nyugati-szigetekhez, és segítségül kell hívnia a vérében rejlő erőt. Mágussá kell válnia. Csak így lesz képes irányítani a sereget, amellyel legyőzheti a királyt.




Ugye te sem az a típus vagy, aki nyáron karácsonyi könyveket olvas? Bex Hogan Méreg című regénye éppen időben érkezett ahhoz, hogy társad lehessen a nyaralásod során. A Vipera sorozat második kötetében találunk kalózokat, mágiát és egy erős női főszereplőt. Tarts velünk, ha érdekel, mit gondolunk a kötetről!

Nyereményjáték

Be tudunk telni a kalózos ifjúsági regényekkel? Nehezen. Az állomásokon idézeteket találtok, a feladatotok pedig, hogy címet társítsatok hozzájuk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Sokkal többet mond valakiről az, mit tart a gyengéjének, mint az, hogy mit gondol erősségének.

Állomáslista

06.28. Utószó
07.02. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés