Top 5 kedvenc filmem a nyáron | 2019

by - augusztus 29, 2019

Akár hosszabb, akár rövidebb ideig tervezel bekapcsolódni a blog életébe, kedves Olvasó, annyit tudnod kell rólam, hogy imádok listákat írni. Azon belül is főleg olyan listákat, amelyek egy bizonyos évszak bizonyos elemeinek összefoglalására szolgálnak.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem azt az 5 filmet, amelyek valamilyen oknál fogva jóval mélyebb benyomást tettek rám ezen a nyáron, mint a többi, amit megnéztem. Néhány évvel ezelőtt már született hasonló cikk a Metaforaszennyezésen, és mivel azt kifejezetten élveztem megírni, ráadásul a fogadtatása is meglepően pozitív volt, gondoltam, itt folytatom tovább a sorozatot minden évszakban.

Remélem, nektek is tetszeni fog, és találtok olyan filmet, amelyet szívesen megnéznétek! :)

kép forrása: IMDB

Alita: A harc angyala

A nagyon távoli jövőben az emberek mellett robotok és kiborgok (emberlelkű, robottestű lények) uralják a bolygót. Alitát egy kiber-doktor találja a roncstelepen élettelenül, és készít neki egy új testet, hogy aztán a lányaként nevelhesse tovább. Alita nem emlékszik arra, ki volt korábban, de idővel egyre biztosabbá válik, hogy még a kiborgok között is kivételes képességekkel rendelkezik.

Nem is tudom, mi nyűgözött le annyira ebben a filmben, de az biztos, hogy kiemelkedő volt. A csodálatos látványvilág, izgalmas történet és fantasztikus színészeken túl Alita karaktere valami elképesztő: nem csak egyszerűen szerethető, hanem inspiráló, lelkesítő. Sajnos azonban a végét lógni hagyták, hiszen folytatásosra tervezték és a bevétel közel sem lett annyi, mint remélték, így kevés az esély a tényleges befejezésére. 

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

Zöld könyv - Útmutató az élethez

New York, 60-as évek. Az olasz származású Tonynak alkalmi munkára van szüksége, hogy eltarthassa családját, az afroamerikai zongoraművésznek, Don Shirleynek pedig sofőrre, aki elkíséri őt a rasszista déli államokban megrendezett koncertturnéjára. A furcsa páros kalandjai egy könnyed, humoros esti szórakozást ígérnek (még a téma komolysága ellenére is), ráadásul egy-két aranyszobrocskát is sikerült megnyerniük. Hozzáteszem, méltán.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

Egy kutya hazatér (2019)

A 2017-ben megjelent Egy kutya négy élete nagy sikert eredményezett, így csak idő kérdése volt, mikor került több ebfőszereplős film a mozikba. A történetek alapjául szolgáló könyvek írója ugyanaz, így mind stílusában, mind történetében nagyon hasonlít a két film egymáshoz, ám ez szerintem nem von le az értékéből. A legjobban az tetszett, ahogyan a narrátor kifejezi a kutyus egyszerű érzéseit, gondolatait.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Sajnos a könyvet egyelőre nem olvastam, a filmadaptáció viszont meggyőzött arról, hogy nagyon is érdemes. Egy könnyed, szórakoztató sztori az első szerelemről és egy szürke, magának való lány teljes átalakulásáról, szerethető karakterekkel.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

Joy

A kétórás film első felében még csak nem is sejtettem, miről is akar pontosan szólni, az utolsó 30 percben viszont már nagy szemekkel meredtem a képernyőre azon gondolkozva, miért nem létezik a kötelező olvasmányok mellett kötelezően megnézendők listája is, hiszen ennek azon lenne a helye. Viccet félretéve, ha valaha is úgy érezted bármivel kapcsolatban, hogy nem vagy képes megtenni - vagy még inkább, ha mások éreztették ezt veled -, a Joy jól mellbe fog vágni téged.

Linkek: Snitt | IMDB

Meg fogod nézni valamelyiket ezek után? :)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés