Jill Santopolo: Minden, ​ami utána jött

by - június 01, 2023

Bár Jill Santopolónak nem ez az első regénye, amely megjelent magyar nyelven, de számomra a szerző teljes mértékben ismeretlen volt. Azóta olvastam nagyon pozitív véleményeket az előző könyvéről, A fény, amit elvesztettünkről, ezért már többször előfordult, hogy szemeztem vele. Azt viszont őszintén szólva nem tudom, mi késztetett a Minden, ami utána jött elolvasására annak idején – főleg, hogy a tapasztalataim alapján többnyire távol áll tőlem a chick lit műfaj. És bár nem lett számomra maradandó élmény, összességében mégis elmondhatom, hogy nem bántam meg.


Emily, a sikeres pszichológus boldog házasságban él a férjével, Ezrával. Csakhogy a kapcsolatukat beárnyékolja egy súlyos probléma: a gyermektelenség. A párnak már hosszú ideje nem sikerül elérni régi vágyukat, és ez – a kettejük közötti kommunikációs problémák miatt – felőröli a viszonyukat. Emily ezen a ponton elmélyed a múltban, és visszatér két olyan dologhoz, amelyet már maga mögött hagyott: a zenéhez és Robhoz, a régi szerelméhez.

Emily szövegbe ékelt naplóbejegyzései nagyon érdekesek – egyértelműen ez volt a kedvenc részem a regényben. Segítenek megismerni és megérteni a karaktert, amellett, hogy különleges dinamikát adnak a könyvnek. Az író képes volt átadni a főszereplő érzéseit és belső vívódásait, és ez a rész az egyik legélvezetesebb aspektusa a könyvnek. Emily belső világa sokat hozzátesz a történet mélységéhez és hitelességéhez.

A szerelmi háromszögről szóló történetek általában magukkal tudnak ragadni, főleg, ha okosan vannak megírva. Sokszor ez kiveri a biztosítékot az olvasók egy nagyobb szeletéből, de én általában szoktam tudni élvezni az ilyen történeteket. Csakhogy ebben az esetben nem teljesültek az elvárásaim. Nem értettem meg tisztán, hogyan lehetséges az, hogy összeházasodsz és gyereket tervezel valakivel, akivel alapvetően boldog vagy, de egy, a tökéletességeteket felrúgó, de nem megoldhatatlan tényező fenekestől felforgatja ezt az állapotot. Egy egészséges kapcsolatban nem szabadna, hogy ilyesmi teljesen szétszakítson egy párt – ha pedig ez történik, ott tudjuk, hogy a házasság már a születése pillanatában halálra volt ítélve.

Összességében, bár a Minden, ami utána jött tartalmaz szívszorító gondolatokat és érzelmes pillanatokat, bennem valahogy mégsem sikerült maradandó benyomást keltenie. Emilynek ráadásul sok döntésével nem értek egyet, amely eltávolította tőlem a karaktert. Ugyanakkor a könyvnek vannak erősségei, mint például Emily naplóbejegyzései és a melankolikus atmoszféra, hangulat, amely lehet, hogy egy másik életszakaszban még a jelenleginél is nagyobb hatással lett volna rám.


Kiadás: Next21 (2023)
Oldalszám: 382
Eredeti cím: Everything After (2021)
Fordította: Gömöri Péter
Műfaj: chick lit, romantikus

Két szerelem. Két választás. Egy esély, hogy kövesse az álmait.

Emilyvel sok minden történt, amióta tizenöt évvel ezelőtt elvesztette két nagy szenvedélyét: a zenélést és szerelmét, Robot. Most pszichológus egy New York-i egyetemen, olyan válságba került diákoknak segít, mint amilyen annak idején ő maga volt. A férje, Ezra orvos, nagyon szereti Emilyt, szépen élnek. Boldogok. Remélik, hogy hamarosan gyerekük születik. De amikor egy tragikus eset túl élénken idézi fel Emily számára a múltat, és olyan múltbeli eseményeket, amelyekről remélte, már soha többé nem kerülnek felszínre, a nő tökéletes élete hirtelen a feje tetejére áll. Aztán Emily hall egy dalt a rádióban – a dal egy nőről szól, aki faképnél hagyta az énekest. A dallam és a hang is kísértetiesen ismerős. Lehetséges volna?

Emily két régi szenvedélye dübörögve tér vissza. Muszáj feltennie magának a kérdést: ki is ő valójában? És kihez fűzi sorsszerű szerelem?

Linkek: Moly || Goodreads || megrendelés


Jill Santopolo a női lélek és szívügyek megkerülhetetlen tekintélye, és nincs ez másként új regényében sem, ami a Next21 Kiadó gondozásában jelent meg. A  Minden, ami utána jött egy szívszorító történet egy nőről, akinek élete kívülről tökéletesnek tűnik, ám a felszín alatt régi sérelmek és félelmek törnek utat magának egy napon. Vajon mit tesz Emily, amikor a múltja, amit annyira szeretett volna elfelejteni, újra visszatér? Tarts velünk te is a Blogturné Klub bloggereivel, és a turné végén nyerd meg ezt a különleges regényt! 

Nyereményjáték

Emily életében nagyon fontos szerepet játszik a zene, már kislány korától kezdve, ezért mi is egy kis zenei utazásra hívunk. Minden blogon találsz egy-egy dalszöveget, amiből neked rá kell jönnöd, hogy melyik ismert világsláger pár sorát olvasod! 
Ha helyesen beírod a Rafflecopter dobozba a dal címét és előadóját, akkor a turné végén neked is esélyed van megnyerni Jill Santopolo könyvét. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Say you're leaving on a seven thirty train
And that you're heading out to Hollywood


Állomáslista

05.31. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés