10 kedvenc idézetem a Bátorból

by - június 25, 2021


Rose McGowan önéletrajza, a Bátor (Brave) óriási hatással volt rám. Nem ismertem a színésznőt előtte (pedig lett volna honnan: a Bűbájos boszorkák egyik főszereplője, Harvey Weinstein egyik áldozata), mégis mélyen megérintett minden mondata. A tartalma is rettentő érdekes, de igazán Rose feminista gondolatai, életfilozófiája fogott meg benne.

Olvasás közben rengeteg elgondolkodtató idézetet gyűjtöttem össze, és most arra gondoltam, ezeket megosztanám veletek is, hátha elég meggyőző erővel bírnak ahhoz, hogy várólistára pakoljátok a könyvet.


Mikor csúnya dolgokat olvasol magadról, azt megjegyzed. Kaphatsz harminc bókot és egy negatív kommentet, és a negatívra fogsz emlékezni.


A bántalmazásra nincs bocsánat. Soha. Ha rád üvöltenek agresszíven, azt felveszi a tested és ez rendkívül traumatikus.


El tudod képzelni, hogy a férfiak történelme csak nők szemszögéből legyen ábrázolva, bemutatva és elmagyarázva?


A mi karrierünk és törekvéseink is érnek annyit, bennünk is rejlik annyi lehetőség és erő – ha nem tízszer annyi.


Tudd: a munkád egyenértékű a férfiakéval, még akkor is, ha a béred nem egyenlő velük.


Miért akarja egy férfi félresöpörni a méltóságomat? Mi veszi rá a férfit, hogy azt higgye, az ő kéjvágya fontosabb, mint egy lány joga ahhoz, hogy szabad emberként létezzen a társadalomban?


Ha megfelelően neveljük a lányainkat, és nem tömjük tele a fejüket tündéri királylányos esküvővel, jóképű herceggel, magazinos marhaságokkal arról, mit akar egy férfi, hogyan kedvezzenek egy férfinak vagy hogyan tartsanak meg egy férfit, akkor nem fognak ilyen veszélyes helyzetekbe keveredni. Sok életet meg tudunk menteni ezzel.


De senki nem mondta, hogy azt csinálhatok, amit csak akarok. Ezt az üzenetet soha nem kaptam meg, ezért elküldtem magamnak. És most neked adom. Légy önmagad. Légy hangos és büszke!


Légy kreatív, bármit is csinálsz és bárki vagy. Bátorság kell hozzá, de hiszek benned; tudom, hogy benned van, amitől jobb lehetsz. Tudom, hogy benned van a bátorság.


Remélem, megvizsgálod az életedet, hogy vajon alábecsülöd-e az értékeidet, mert én megtettem.


Ha érdekel a könyv, ide kattintva megrendelheted.



Sokan nőttünk fel a Bűbájos boszorkák című sorozaton, melynek egyik főszereplője Rose McGowan (Paige) volt. De vajon mennyit tudunk arról, mi folyik a kulisszák mögött. Milyen gyerekkora, élete volt a színésznőnek, miken ment keresztül, és hogyan építette újra önmagát. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően most ez is kiderül. Ezúttal négy bloggerünk véleményezi majd, mennyire bátor a könyv, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt belőle.

Nyereményjáték

Játsszunk egy kis igaz-hamist a Bűbájos boszorkákkal és Paige-dzsel. Minden turnéállomáson találtok egy állítást Paige karakteréről. A feladatotok az, hogy a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére beírjátok, hogy az adott állítás igaz vagy hamis.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Paige képes a gyógyításra.


Állomáslista

06. 23. Readinspo
06. 25. Readinspo – extra
06. 27. Utószó

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés