Agócs Írisz: Rajzolj ​egy krumplit! 2.

by - május 19, 2021


Mikor a többiek tavaly a Rajzolj egy krumplit! első részével turnéztak, kicsit megbántam, hogy én nem vettem részt benne. Imádtam nézegetni a figurákat, amelyek a különböző krumplikból születtek, és nem mellesleg rajongok Agócs Írisz ötletéért, hogy egy ilyen egyszerű alakzat segítségével tanítja rajzolni a kevésbé magabiztosakat. Szóval, amikor lehetőséget kaptunk turnézni a második kötettel is, ezúttal nem hezitáltam, túlságosan fellelkesítettek a többiek pozitív visszajelzései.

Bár a Rajzolj egy krumplit! 2. elsődleges célközönsége a kisgyerekek, a könyv a kikapcsolódásra vágyó felnőtteket is megszólítja. Különösen azt a réteget, amely, mint említettem, kevésbé magabiztos a kézügyességét illetően, és azt állítja magáról, hogy nem tud rajzolni. Agócs Írisz nem szereti ezt a kifogást, hiszen rajzolni mindenki képes, csak minden rajznak “más funkciója van”. A könyvvel lényegében arra szólítja fel az olvasót, hogy kezdjen el tét nélkül firkálni, csak kikapcsolódásképp. Ehhez pedig különböző figurákat mutat meg nekünk lépésről lépésre, melyek mindegyikének alapja egy krumpli.


A könyvben mindenféle állatka szerepel: pingvin, mopsz, béka, panda, bálna, teknős, kaméleon, zebra, tukán, vombat és kacsacsőrű emlős is – összesen 29. Én a békával, a kaméleonnal, a bálnával és a pandával próbálkoztam meg, ennek eredményét itt meg is mutatom. Ha pedig valaki ügyes, megpróbálhat kísérletezni saját figurával is a meglévőek alapján.

A kedvencem, hogy mindegyik figurához tartozik egy rövid, egy-két tömör mondatos leírás is. Ezek minimum mókásak, de sokszor olyan humorosak, hogy akadt, amin hangosan felnevettem. Már csak ezért is a szívemhez nőtt a könyv, de eleve nem is találok hibát benne – a koncepció és a kivitelezés minden szempontból tökéletes, Agócs Írisz illusztrációi pedig gyönyörűek.

Összességében a Rajzolj egy krumplit! második részét szívből ajánlom bárkinek, aki kényszert érez a rajzolásra, és nem érzi magát elég tehetségesnek ahhoz, hogy csak úgy magától alkosson. A rajzolás öröméért már önmagában megéri ilyesfajta segítséget igénybe venni, de a könyv is nagyon könnyen hozzánő az emberhez.


Értékelés


Kinek ajánlom? Bárkinek, aki le szeretné foglalni a kezeit alkotással. Vagy más kezeit.

Kiadás: Pagony (2021)
Oldalszám: 64
Műfaj: foglalkoztató, gyerekkönyv

A Rajzolj egy krumplit! első részéből kiderült, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, két gombszemmel vagy egy bolyhos farokkal. Nincs megállás, aki egyszer belejött, folytatni akarja! Ennek a könyvnek a segítségével pillanatok alatt malacok, jegesmedvék, baglyok, hangyászok, gepárdok és vidrák népesítik majd be a papírlapokat, cukin mosolyogva, kajlán lépdelve, krumplisan gömbölyödve. Az egyszerű rajzokat az olvasni még nem tudó ovisok is követni tudják, de érdemes olvasni mellé a szöveget is: Agócs Írisz szóban is sziporkázik, csupa vicc, szójáték, csupa jókedv ez a könyv, ami garantált sikerélményt és jó szórakozást nyújt minden korosztálynak!

Linkek: Moly || Goodreads || megrendelés
Mindig is szerettél volna aranyos állatkákat papírra vetni, de úgy érezted, neked ez valahogy sehogy sem megy? Vagy csak egyszerűen ötleteket szeretnél gyűjteni egy kellemes esti rajzolgatáshoz? Bármi is a terv, Agócs Írisz második rajzolást segítő kötete, a Rajzolj egy krumplit! 2. garantáltan vidámabbá fogja tenni a mindennapokat! Tartsatok öt bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt!

Nyereményjáték

Mostani játékunkban olyan állatok után nyomozunk, akikkel találkozhattok Agócs Írisz könyvében. Keressétek meg a bejegyzésekben a kiemelt betűket, és a helyes sorrendbe téve őket írjátok be az adott állat nevét a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista

05.19. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés