Erin Watt: When It's Real - Igazán szerelem || Blogturné Klub

by - január 20, 2020


Fülszöveg:

„A ​nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”
Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.
A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.
A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.
A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is.
Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve…
Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel.
Vesd bele magad!

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rubin pöttyös könyvek
Év: 2019
Oldalszám: 448 oldal
Eredeti cím: When It's Real
Eredeti megjelenés: 2017
Fordította: Moldova Júlia
Műfaj: new adult, romantikus

Témák: #zene #humoros #közösségimédia #sztár #gazdagság #LosAngeles

Linkek: moly | goodreads | megrendelés | beleolvasás |


Szerintem

A Royal fiúk sorozattal Erin Watt annak idején teljesen levett a lábamról, így a legújabb magyarul megjelenő könyvét még annak ellenére is bevállaltam, hogy a fülszövege alapján iszonyú sablonos a története, és a borítóját sem tartom túlságosan meggyőzőnek. Minden ellene szólt, és most mégis pozitív véleményt fogtok róla olvasni.

A történet Oakley-ról, egy tinibálvány-popsztárról szól, akinek a menedzsere azzal próbálja megmenteni az imidzsét, hogy összeboronálja őt egy rajongójával. Csakhogy a kapcsolat nem valódi: Vaughn pénzt kap azért, hogy a nyilvánosság előtt azt tettese, halálosan szerelmesek egymással Oakley-val, bizonyítva ezzel azt, a fiú megkomolyodott annyira, hogy képes az egyéjszakás kalandoknál mélyebb kapcsolatok kialakítására. Csakhogy a színfalak mögött komoly érzelmek dúlnak, amelyek megnehezítik az együttműködést.

Nem áltatok senkit, a sztori sablonos, és az is marad - nincsenek benne váratlan fordulatok, sem olyan elem, amit még nem láttunk az ezeregy popsztár-rajongó románcáról szóló történetben. Ám ennél nem is akar több lenni. Ha a megfelelő módon állunk hozzá, akkor egy tökéletes, könnyed kikapcsolódást nyújtó regényt kapunk cserébe, ami órákra leköt és elrepít egy teljesen másik világba.

A szereplőket külön kiemelem, ugyanis kifejezetten erősek ebben a könyvben. Különösen Vaughn karaktere az, akit megkedveltem, és legfőképpen amiatt, mert a hírnév és a csillogás ellenére is ugyanaz az ember maradt, mint amilyen előtte "átlagosként" volt. Nem hagyta, hogy a külsején változtassanak, rosszul érezte magát az ajándék Gucciban, és nem vált beképzeltté vagy elviselhetetlenné, hanem két lábbal a földön maradt. Erős, intelligens és kedves, de mégis amolyan hétköznapi módon; helyén van a szíve és az értékrendje, de mégsem tökéletes, mert sokat hibázik. Oakley karakterét a kezdeti ellenszenv miatt kevésbé zártam a szívembe, ám a történet során látványos jellemfejlődésen ment keresztül, így a végére már igazi könyves álompasivá vált.

Maga a regény pontosan olyan, mint amit Erin Wattól már megszokhattunk: könnyed és gördülékeny, fantasztikus történetvezetéssel, frappáns elemekkel, izgalmas konfliktusokkal. Teljesen beszippantott, egyszerűen képtelen voltam letenni, még éjjel kettőkor is. Szóval ha valakit eltántorítana a könyv hossza, csak az tudom mondani, hogy észre sem fogja venni, hiszen nagyon hamar el lehet olvasni.

A váltott szemszög kifejezetten jól áll ennek a regénynek (ez nálam érzékeny dolog, a legelső tapasztalatom az ilyesmivel borzasztó volt, és azóta fenntartással kezelem ezt a típusú történetvezetést). Imádtam, hogy minkét nézőpontba bepillantást kapunk, az egyensúly ugyanis fantasztikusan el lett találva, sehol sem árulnak el többet a kelleténél.

Ami még kifejezetten tetszett, hogy a sablonosság ellenére korántsem lehet ráagatni erre a könyvre az üresség címkéjét. Több tanulság is aktuális témákra reagál, mint például az előítéletesség kérdése (Vaughn és Oakley eleinte nem kedvelik egymást, de ahogy egyre jobban megismerik a másikat, ez megváltozik), vagy éppen az, hogy semmi baj sincs akkor, ha az ember fiatalon még nem tudja, mihez kezdjen az életével. Példaértékűnek tartom azt is, ahogyan Vaughn reagált a mocskolódó sajtó- és közösségi média tartalmakra: sosem vette magára. Néha bosszantotta, de nem határozta meg az a tetteit és a mindennapjait, hogy mit gondolnak a képernyő mögé bújó emberek róla.

Összességében az Igazán szerelem egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó történet, ami képes teljesen kiszakítani az embert a hétköznapi körforgásból, és felkavarja az érzelmeit. Ha nem várunk el tőle sokat, és eltekintünk az egyszerűségétől, illetve sablonosságától, akkor igazán élvezhető és szerethető.

Értékelés


Vacilláltam a 4 és a 4.5 csillag között, de végül az utóbbi mellett döntöttem. Az egyetlen negatívum, amit ki tudok emelni, az a sablonosság, de valójában mivel ezzel már előtte tisztában voltam és elfogadtam, egyáltalán nem zavart olvasás közben. A történet teljesen lekötött, a főszereplőket megkedveltem, a fordulatokat imádtam, így tulajdonképpen ennél több okom nincs arra, hogy lehúzzam. És tuti újraolvasós kategória.

Kedvenc szereplő: Vaughn - talán azért kedveltem meg ennyire, mert abszolút valóságos karakter (ezt fent már kifejtettem)


Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki meg tud barátkozni azzal, hogy egy sablonos kötetet olvasson, de cserébe egy végtelenül romantikus és szívmelengető történetet kap.



Egy átlagos lány és a popsztár szerelméről írt a Royal fiúk sorozattal sikert arató Erin Watt. A könyvről egy extra-hosszú és extra állomásokkal is dúsított blogturnén olvashatsz. Sőt, ha szerencsés vagy, három példányt meg is nyerhetsz a kötetből.

Nyereményjáték

A kötet főhőse, Oakley Ford egy fiatal popsztár, akiért milliók rajonganak. 
A mostani játékunk során fiatal popsztárok képeit láthatjátok majd, a feladatotok, hogy beírjátok a Raflecopter doboz megfelelő sorába az adott sztár nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomáslista

01.18. Csak olvass!
01.20. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

2 megjegyzés

  1. Nagyon örülök, hogy az Erin Watt páros ismét egy olyan regénnyel állt elő, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt a fáradt hétköznapokra. :) Alig várom, hogy én is a rocksztár bűvkörébe kerüljek!

    Szuper értékelés lett! Látszik a sorokból, hogy nagyon megfogott a könyv, mégis objektíven kiemelted a hibáit is.

    Millió puszi:
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nem véletlenül említettem, amikor beszélgettünk.

      Törlés