9 motiváló idézet a #Girlbossból

by - augusztus 23, 2020


Sophia Amoruso #Girlboss-a az egyik legemlékezetesebb önfejlesztő könyv, amit valaha olvastam. Elképesztő az az energia, ami árad belőle, és ami a szerző egész személyiségét jellemzi. Hihetetlenül motiváló már maga a megfogalmazás is, de a tartalomban sem lehet kételkedni: Amoruso egy több millió dollárt érő cég vezetője, a vállalatot pedig egymaga építette fel hosszú évek kemény munkájával.

A könyről korábban megírtam a véleményemet, most pedig a kedvenc gondolataimat szeretném megosztani veletek, melyeket az olvasás során gyűjtöttem ki.

Anyám azt mondta tizenegy éves koromban: „Tanulj meg gondoskodni magadról, hogy a férfi, akit választasz, ne csak az az ember legyen, aki majd gondodat viseli, hanem az, akivel együtt akarsz lenni!

Hittem benne, hogy a kapitalizmus minden mohóság és egyenlőtlenség forrása, és ez okoz minden romlást a világon. Azt gondoltam, hogy a nagyvállalatok irányítják a világot (most már tudom, hogy tényleg), és ha az ember támogatja őket, akkor elnézi ördögi tevékenységüket (ami igaz, de csak meg kell tankolni az autódat).

Az a menő lány a buliban, aki beszélget veled, mikor látja, hogy nem túl sok embert ismersz ott.

A világ nagy része, az iskolától a munkahelyig, úgy lett megtervezve, hogy az extrovertáltakat értékeli, így az introvertáltakat könnyen mellőzik, mintha kevesebbet érnének.

A pszichológusok ma már úgy gondolják, hogy a közösségi média igazán értékes eszköz lehet az introvertáltak kezében, mert így a saját feltételeik szerint kommunikálhatnak, illetve építhetnek kapcsolatokat.

(...) Ráadásul az introvertáltak hajlamosak visszahúzódni a megbeszéléseken, és ezért nem tekintik őket „vezetésre hivatottnak”, pedig belőlük gyakrabban lesz empatikus menedzser.

Olyan kár, hogy az iskolára gyakran univerzális, mindenkire passzoló cuccként tekintünk. És ha valakinek nem való, akkor már úgy néznek rá, mintha valami baj lenne vele, mintha ő vallott volna kudarcot, nem a rendszer.

Hacsak nem milliomosnak születtél, akkor muszáj dolgoznod, ahogy mindenkinek. Akkor meg, a pokolba is, legyen ez a munka olyan, amit élvezel, mert az unalom nem a #GIRLBOSS természetes állapota.

Akármi is az álmod, ha hallgatsz a körülötted lévőkre, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy meg tudod valósítani. A világ imádja elmondani, milyen nehéz minden, és a világ ebben nem túloz.

Ha a két bejegyzés együtt meggyőzött arról, hogy érdemes elolvasni ezt a könyvet, itt tudod megrendelni.


Idén nyáron, a Könyvmolyképző kiadó gondozásában nálunk is megjelent Sophia Amoruso nagy sikerű önéletrajzi könyve, a #Girlboss. A meglehetősen feminista, önfejlesztő jellegű írásban a szerző saját életútján keresztül szemlélteti, hogyan válhat valakiből sikeres üzletasszony még annak ellenére is, hogy semmiféle kezdőtőkével nem rendelkezik. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok bloggereink véleményére, és nyerjétek meg a könyv egy példányát!

Nyereményjáték

Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, nincs más dolgotok, mint megválaszolni az állomásokon feltett kérdéseket. A válaszok kikereshetők az interneten, illetve a könyv beleolvasójában is.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mivel diagnosztizálták Amorusot fiatalkorában?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

08.17. Readinspo
08.19. Utószó
08.23. Readinspo extra

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés