Maradj otthon! Book TAG

by - március 31, 2020


Eleinte egyáltalán nem akartam foglalkozni a járvánnyal a felületeimen: el szerettem volna kerülni, hogy bárki azt higgye, így próbálok magamnak olvasottságot szerezni. Nemrég viszont megláttam ezt a (eredetileg AniTigertől származó) kérdéssort a Könyvvilágon, és annyira jópofának találtam, hogy nem tudtam türtőztetni magam.

Jöjjön hát a vírus inspirálta Maradj otthon! book tag.

KORONAVÍRUS - A kedvenc koronás borítód

Teljesen egyértelmű, hogy a válaszom Holly Black sorozatának, A levegő népének egyelőre két magyarul megjelent tagja. Nincsenek rá szavak, milyen csodásan néznek ki, bónuszként pedig a belsejük is kincset ér.
(A véleményemet itt és itt olvashatjátok a könyvekről.)


KÉZMOSÁS - 1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett

Sajnos általában évekkel lemaradok a trendekről a halogatós énemnek köszönhetően, így a Blogturné előtti évekből egy ilyet sem tudnék kiemelni. Amióta viszont előfordul, hogy a megjelenésük előtt olvashatok el könyveket, a lista elég hosszúvá vált.

Ilyen például Alexandra Christo Egy birodalom végzete, Colleen Hoover November 9-e, Erin Watt Igazán szerelme, vagy éppen Jessica Park 180 másodperce.

GUMIKESZTYŰ - 1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön

Erre a kérdésre nincs válaszom. Feltételezem, ennek olyan könyvnek kellene lennie, ami különösen fontos számomra, viszont ezeket még szívesebben adom kölcsön másoknak, mint a többit, hiszen az a célom, hogy ők is megismerjék a történetet, és átéljék azt, amit olvasás közben éreztem.

SZÁJMASZK - egy borító, amin nem látszik az arc alsó része

Némi keresgélés után megakadt a szemem az egyik kedvenc sorozatom, Kiera Cass Párválasztójának harmadik részén. Nagyon fontos számomra ez a történet, ugyanis rengeteget adott nekem néhány évvel ezelőtt, de sajnos a legutóbbi újraolvasás alkalmával már úgy éreztem, kezdek kinőni belőle.


KARANTÉN - 3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában

Képtelen lennék hármat kiválasztani ebből a rengetegből, de ha mindenképpen ennél a számnál maradunk, 3 nagyobb csoportra tudom osztani az elolvasandókat: sorozatok (Ambrózy báró esetei, A fiúknak, akiket valaha szerettem), önálló könyvek (pl. Ink, Moxie) és blogturnés pdf-ek (10 db). Ez így összesen 18 kötet, nem beleszámolva a Budapesten maradt 4 Ambrózy példányt.

LAKÁS - Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?

Itthon hagyományos könyvet nem szeretek olvasni, mert nincs olyan hely a szobámban, ahol kényelmesen bekuckózhatok, estére pedig a lámpám fénye nem elég. Ilyenkor sokkal szívesebben választok e-bookot, amit a laptopomon vagy a readeremen pörgethetek.

KONZERV - 1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra

R. F. Kuang Mákháborúja. Anno a turnéjáról lecsúsztam, de utólag felkeltette az érdeklődésemet a könyv, és ezért jelentkeztem a folytatására. Az eredetit már hetek óta üldözöm a különböző webshopokban, és végül 50% kedvezménnyel sikerült megszereznem az Agave oldaláról.


WC PAPÍR - 1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni

A Libri kiadónál pár napja jelent meg A boldogság francia titka Dominique Barreautól és Luc Millartól. Ennél többet nem mondok, ugyanis később turnézunk vele, de ne számítsatok pozitív hangvételű bejegyzésre.

TV/NETFLIX - 5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját

Harry Potter - senkinek sem kell magyarázni, a filmek legalább olyan szívmelengetőek, mint maguk a könyvek.
Gyűrűk ura - friss az élmény, hiszen épp a napokban néztük újra a filmeket. Nagyon rácsodálkoztam, milyen jól megalkották őket, átadva a lényeget és a világ hangulatát.
Az éhezők viadala - az utolsó részt nem szerettem, de összességében fantasztikusan adaptálták, a színészek pedig telitalálatosak voltak a szerepekre.
A marsi - a filmben kiküszöbölték mindazt, amit a könyvvel kapcsolatban kritikaként fogalmaztak meg: a túl sok tudományos magyarázatot. Maradt a humor, hozzájött az elképesztő látványvilág, az eredmény pedig egy megunhatatlan két órás mozi, Mentőexpedíció címen.
Angyalok és démonok - a filmben a könyv leglényegesebb elemeit emelték ki és spékelték meg némi hollywoodi drámaisággal, valamint a zseniális Tom Hankssel.

INTERNET BÖNGÉSZÉS - 3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését

A közelmúltban megjelent Csillagtalan tenger, amit alig várok már, hogy kézbe vehessek (a kiadó még nem tudta postázni ebben a helyzetben), a hamarosan érkező Az ehető nő Margaret Atwoodtól, illetve a sajnos csak jóval később várható Red, White & Royal Blue.

Ha nektek is megtetszett a TAG, vigyétek nyugodtan! :)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

2 megjegyzés

  1. Szuper tervek erre a nehézkes időszakra. De úgy tűnik, kihasználod minden pillanatát. <3
    Vigyázz magadra, millió puszi!
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. ♥ Pontosan, a kezdetektől fogva így álltam hozzá az itthon maradáshoz. :)

      Törlés