Holly Black: The Wicked King - A gonosz király || Blogturné Klub

by - december 19, 2019


Fülszöveg

Elég erősnek kell lenned, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts.
Az első lecke az, hogy erősödj meg.
Miután kiderült a döbbenetes tény, miszerint Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyamatosan változó politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz annak érdekében, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.
Amikor egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét, Jude kénytelen az áruló után nyomozni – miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik –, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.
Azt hallottam, a halandók szerelme nagyon hasonlít a félelemre.

Sorozat: A levegő népe 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Vörös pöttyös könyvek
Év: 2019
Oldalszám: 360 oldal
Eredeti cím: The Wicked King
Eredeti megjelenés: 2019
Fordította: Szabó Krisztina
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

Témák: #herceg #tündér #testvérek #ikrek #misztikus #mágia

Linkek: moly | goodreads | megrendelés | beleolvasás |

Szerintem

Eleinte nem érdekelt a sorozat. Az első részről, A kegyetlen hercegről több ajánlót is olvastam, ám egyikük sem győzött meg arról igazán, hogy ezt nekem érdemes lenne elolvasnom. Az egyedüli ok, amiért most mégis kézbe vettem az, hogy lehetőséget kaptunk a folytatás elolvasására. Szeretem követni a trendeket, és láttam, hogy ez a sorozat az lesz, ám ha nincs a Blogturné Klub, nem biztos, hogy bevállaltam volna most.

Már az előző kötet értékelésénél is említettem, hogy nagyon jó dolog néha figyelmen kívül hagyni a józan eszünket, mert hasonló élményekben lesz részünk. Bár továbbra sem vont annyira a hatása alá, hogy lekörözhesse Mary E. Pearson sorozatát, kétségkívül egy rendkívül jól felépített, minőségi történetről van szó.

Jude karaktere továbbra is kiemelkedő. Az előző bejegyzésben említettem, mennyire tetszik, hogy ilyen erős személyiség, aki nem hagyja magát megtörni, nem hajt fejet a kegyetlenkedésnek, miközben halandóként sosem fogja igazán kivívni a mágikus lények tiszteletét. Imádom, hogy a jellemének van mélysége, legalább annyira komplex érzelmekkel és motivációkkal rendelkezik, mint egy valódi ember.

A világgal kapcsolatban továbbra is élnek a korábban említettek, a pozitívumok és a negatívumok egyaránt. Mivel immár ismerősebben mozgunk a tündérek földjén, sokkal kevesebb hangsúly helyeződik a világ bemutatására, ám sajnos ez azt is jelenti, hogy még mindig nem tudom hova tenni a különböző lényeket, legfőképpen kinézetüket tekintve.

Sajnos kevésbé kötött le a könyv, mint számítottam rá, ezért is tartott sokáig az elolvasása. Imádtam minden egyes elemet, minden egyes lépést, nagyon jól épül fel a történet, szóval talán csak annyiról van szó, hogy nem a megfelelő hangulatban olvastam el. A végső fordulat pedig gyilkos - már ott tartok, hogy elolvasom angolul a következő részt (pedig még a kedvenc sorozataimnál sincs ehhez elegendő kitartásom).

Összességében legalább olyan izgalmas és fordulatos, mint A kegyetlen herceg. Ám míg ott a cselszövéseké, összeesküvéseké volt a főszerep, A gonosz királyban sokkal több az udvari intrika és hatalmi játszma, ami nem kevésbé lenyűgöző.

Értékelés


Nem lehet erre mást adni, mint 5 csillagot. Annak ellenére, hogy nem kötött le annyira, nem tagadhatom le, hogy túlszárnyalta az előző kötet színvonalát. Viszont a függővég teljesen kicsinált - ez kínzás!

Kedvenc szereplő: Jude - még félelmetesebb, mint eddig


Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki imádja a young adult fantasy sorozatokat. Aki rajong az izgalmas, fordulatos, letehetetlen regényekért. Aki szeret erős női főszereplőkről olvasni.



Második kötetéhez ért Holly Black elképesztően izgalmas és fordulatokkal teli sorozata. Kövesd végig A gonosz király blogturnéját, és ha szerencsés vagy, nyerhetsz is.

Nyereményjáték

Holly Black, a kötet írónője itthon is egyre ismertebb, magyarul már tizennyolc regénye jelent meg!
A feladatotok a következő: az állomásokon található idézeteket alapján jöjjetek rá, mely Black könyvből idéztünk, és írjátok be a kötet címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

– Mi a baj azzal, ha szeretném, hogy valami jót is tegyek, amíg élek?
Felnevet.
– Te akkor sem ismernéd fel, mi a jó, ha odarohanna hozzád, és a seggedbe harapna.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.05. Csak olvass!
12.13. Utószó
12.19. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés