Top 5 kedvenc olvasmány 2019-ből

by - december 27, 2019


Mivel imádok listákat írni, és amióta blogot vezetek, mániám, hogy december végén az évet összefoglalom különböző bejegyzések formájában, természetes volt, hogy születni fog egy ilyen típusú poszt is.

Idén különösen nehéz volt kiválasztani ezt az 5 darab könyvet, ugyanis minden eddiginél többet olvastam az elmúlt 12 hónapban. Amikor ezt a bejegyzést írom, 81-en áll a számláló, ám még tervben van a maradék pár napra 3 kötet befejezése. Végül azzal a "kompromisszummal" sikerült leszűkítenem a kört, hogy az összeírt kedvenceim közül a maradékot is megemlítem itt, a bevezetésben.

Ezek lennének azok: Lehull a lepel (Karen M. McManus), Teknősök végtelen sora (John Green), Kulcsra zárt szív (Sarah Dessen), Silber-trilógia (Kerstin Gier), Kahlo (Sophie Collins), Big Magic (Elizabeth Gilbert).

1. New York lányai

Az írónő (Elizabeth Gilbert) hírneve miatt bólintottam rá erre a könyvre, és csak azért, hogy meglegyen a 3 fő a turné elindulásához - sem a sztori, sem a korszak nem izgatott különösebben. Erre mi történik? Lassan oltárt emelek neki, olyan nagy hatással volt rám. Minden évben újraolvasós lesz!

2. A Fennmaradottak krónikái trilógia

Nem tudom, rajongtam-e valaha ennyire könyvért, mint Mary E. Pearson sorozatáért, de nem is érdekel. Már az első oldal teljesen magával ragadott, de amikor igazán beindult a sztori, szó szerint nem tudtam letenni. Minden szabad percemben olvastam, volt, hogy éjjel kettőig, még ha ez azt is jelentette, hogy csak 3 órát alszom. Sajnos nem tett szert akkora népszerűségre, amekkorát érdemelne, de minden erőmmel azon vagyok, hogy terjesszem az igét.

3. Persepolis

Vonakodva vágtam bele Marjane Satrapi önéletrajzi ihletésű írásába, ugyanis a képregény számomra szinte teljesen ismeretlen terep, de nem sok kellett hozzá, hogy minden ellenérzésem semmissé válljon, és végül a kedvenceim között kössön ki ez a gyönyörűség. A történet egy olyan lányról szól, aki Iránban a gondolkodását tekintve túl európai, ám Európában túl iráninak számít. Kell ennél több, hogy te is várólistára pakold?

4. Utazások a világ túlsó felére

Nem sokat tudtam David Attenborough-ról ezelőtt, de itt úgy ittam minden szavát, mintha az életem múlna rajta. Ebben a kötetben 3 kalandját beszéli el, melyek során a Londoni Állatkert számára gyűjtött állatokat, felvételeket készített az élővilágról és az őslakosokról, valamint igyekezett mindent megtudni a helyi törzsek szokásairól, életmódjáról. A leginkább pedig az tetszett, milyen őszinte tisztelettel és érdeklődéssel fordult feléjük.

5. Ahol a folyami rákok énekelnek

Tudom, már egy fél éve a csapból is Delia Owens debütáló regénye folyik, de ez egyértelműen nem véletlenül történik. Nagyon magával ragadott Kya sztorija, annak a fantasztikus, aprólékos és zseniális felépítése, a tökéletesen kidolgozott karakterek, és a végső, mellbevágó fordulat. Kötelező olvasmány.

Link a poszthoz

Neked hogy néz ki az idei Top 5-ös listád? :)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

2 megjegyzés

  1. Úúúúúgy örülök, hogy ennyi kedvencet avathattál ebben az évben, főként a Fennmaradottak krónikáinak örülök, hogy ennyire megkedvelted. Tényleg egy fantasztikus sorozat, olvasd el mihamarabb a Tolvajok táncát is! Az is nagyon különleges történet. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az év felfedezése volt az a sorozat! És milyen sokáig lapult a várólistám mélyén, te jó ég... :'DD

      Törlés