Top 5 kedvenc film 2019-ből

by - december 28, 2019

Az utóbbi években nagyon kevés filmet nézek, így viszonylag egyszerű volt kiválasztani azt az 5 darabot, ami valamiért kiemelkedő élmény volt ebben az évben. Remélem, találtok a listában olyat, amit ti is szívesen megnéznétek, kommentben pedig várom a saját verziótokat. :)

kép forrása: Snitt

1. Kutyahideg

Ez a hihetetlenül édes és szívszorító történet arról szól, hogy a főszereplőnknek egy óriási hóvihar miatt az Antarktiszon kell hagynia szánhúzó kutyáit, amikor evakuálják a bázisukat. A film során párhuzamosan követjük végig Jerry önmarcangolását (ő különösen szorosan kötődik az állatokhoz) és próbálkozását a visszatérésre, valamint a kutyusok harcát a kemény viharral. Igaz történeten alapul.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

2. Gravitáció

Halálosan izgalmas és rendkívül drámai sci-fi, melyben az éppen űrsétán lévő főszereplők űrhajóját eltalálja egy szétrobbant műhold, ezért ahhoz, hogy hazatérhessenek, el kell jutniuk a legközelebbi űrállomásra még mielőtt elfogy az oxigén. És még mielőtt azt is eltalálja a műhold egy darabja.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: Snitt

3. A hold árnyékában

Imádom az időutazás témáját, és ha ezt még krimivel is vegyítik, az egyértelműen csak az én filmem lehet. A sztori elképesztően jól ki van dolgozva: a főszereplőnk egy sorozatgyilkost üldöz, aki teljesen ismeretlen eszközzel szedi áldozatait, ráadásul mindegyiket ugyanabban az időpontban úgy, hogy különböző helyszíneken tartózkodnak. Az illető csak egyetlen napig aktív, azonban 9 évente újra és újra feltűnik. A jelenség megmagyarázhatatlannak tűnik, a főszereplő rendőrünk azonban ennek a felfedésére áldozza az életét.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

4. Alita: A harc angyala

Ismét egy izgalmas és lenyűgöző sci-fi, ám ez egészen más típus. A történet kitalált világban játszódik, amelyben az emberek mellett kiborgok, vagyis emberi tudattal rendelkező, robottestű lények is élnek. A főhősünk, Alita azonban még köztük is különleges, már csak arra kellene rájönnie, hogy pontosan miben.

Linkek: Snitt | IMDB

kép forrása: IMDB

5. Frida

Imádom Frida Kahlo életművét és élettörténetét, így nem meglepő, hogy az ezeket feldolgozó film is osztatlan sikert aratott nálam. Izgalmas, színes és szórakoztató keretben mutatja be a művésznő személyét és személyiségét, és mindezt nagyszerűen sikerült átadnia!

Linkek: Snitt | IMDB

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés