Erin Watt: Megkopott korona || Blogturné Klub

by - december 05, 2019


Fülszöveg

Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Sorozat: A Royal család (3.5)
Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2019
Oldalszám: 192 oldal
Eredeti cím: Tarnished crown
Eredeti megjelenés: 2018
Fordította: Benedek Dorottya
Műfaj: new adult, romantikus

Témák: #kiegészítőkötet #szerelem #kortárs #egyetem

Linkek: moly | goodreads | megrendelés | beleolvasás |


Szerintem

A Royal család sorozatba tavaly nyáron szerettem bele menthetetlenül. Bár a története rettentően irreális, és a fiúk viselkedése is elég bosszantó, de jól esik néha kikapcsolódásként egy ilyen könnyed regény után nyúlni, és belemerülni a világába. Nem tudom, pontosan mi fogott meg ennyire ebben a sorozatban, de az, hogy azóta már újraolvastam, és minden alkalommal pár nap alatt daráltam le az egészet (ami nálam rettentő ritka), nem ok nélkül történik.

Ezek után gondolhatjátok, mennyire örültem, amikor megtudtam, hogy még idén érkezik egy új epizód a családba. A Megkopott korona a 3. és 4. rész közötti kiegészítő kötet, amely a Royal fivérek közül a legidősebbre, Gideonra és az ő háttértörténetére fókuszál. Korábban, a fő cselekményszálban ő ritkán bukkant fel, ám annyit már megtudtunk róla, hogy egy komoly szerelmi válságban szenved azóta, hogy szakított a barátnőjével, Savannah-val. Ennek a miértjét homály fedte - egészen mostanáig.

A regény két idősíkon játszódik. Az egyik a jelenbeli eseményeket követi nyomon, amelyben Gideon főiskolás, Savannah pedig a jövendőbeli egyetemét látogató, végzős gimnazista, és ezért természetesen véletlenül összefutnak a kampuszon. A másik pedig a múltat, pontosabban a kapcsolatuk kezdetét és annak megromlását beszéli el, amely 3 évvel ezelőtt történt.

Szerintem fantasztikus dolog, hogy egy egész könyvet szenteltek ennek a szálnak - és nem (kizárólag) azért, mert ideje volt már, hogy megtudjuk, mégis mi történt kettejük között, amiért ez a két karakter ennyire megkeseredetté vált. Az igazi ütőereje ennek a kötetnek az, hogy bizonyítja, mennyire komplex is valójában az emberi lény. Ez egyrészt abban jelenik meg, hogy megmutatja, milyen bonyolult háttértörténetek rejlenek még a főbb történet szempontjából viszonylag jelentéktelen karakterek mögött is. A legfőképpen azonban Savannah személyén keresztül érzékelhető ez a dolog: gyönyörűen ki van fejtve a regényben, hogyan változtatta át az erős, magabiztos lányt a megfelelési kényszer egy hormonoktól túlfűtött libává. Mindez egy, a tinédzserek körében különösen aktuális jelenséget vázol fel, és gondolkodtatja el az olvasót.

Persze volt olyan is, ami nem tetszett a regényben. Először is teljesen összezavart, ugyanis itt nem csak a szemszögek, hanem az idősíkok is rendszeresen váltják egymást, amit elég nehéz volt követni. Másrészt pedig (nem tudom megmondani, miért) messze nem szippantott be annyira, mint a sorozat korábbi kötetei.

Összességében sajnos azt kell mondanom, egy kissé csalódtam a Megkopott koronában. A korábbi kötetekkel ellentétben nem volt rám semmiféle hatással, és nem is hagyott bennem különösebb nyomot sem - csak elolvastam, és léptem tovább. Mindezek ellenére mégis itt található az eddigi legmélyebb tanulság, ami előfordul a Royal család sorozatban.

Értékelés


Sokat őrlődtem rajta, hogy 3 vagy 3.5 csillagos értékelést kapjon, de sajnos a csalódottságom győzött, így az előbbi mellett döntöttem. Nem mondom azt, hogy hiba volt megjelentetni ezt a kötetet, mert egyértelműen hozzátesz a fő történethez is bizonyos mértékben, ám belőlem nem azt váltotta ki, amit reméltem. A sorozatot ennek ellenére továbbra is ugyanúgy szeretem, és remélem, a következő rész helyrehozza mindazt, ami itt félrement.

Kedvenc szereplő: Gideon - korábban ő volt számomra a legellenszenvesebb Royal, itt azonban olyannyira más oldalát ismerhetjük meg, hogy már azon gondolkodom, hozzácsapom a könyves álompasi-listámhoz.


Kinek ajánlom?

Leginkább annak, aki rajongója a Royal család sorozatnak, mert aki kevésbé szereti a történetet, az ezután még kevésbé fogja értékelni.


A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Erin Watt világsikerű sorozatának kiegészítő kötetét, mely a Megkopott korona címet kapta, és Gideon Royal valamint Savannah Montgomery  szerelmét tárja elénk. Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!

Nyereményjáték

Gideon az úszócsapat kiemelkedő tagja, így neki ajánljuk a játékot, sikeres magyar úszókat kell felismernetek. Minden állomáson a megadott képen látható sportoló nevét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Állomások

12.03. Dreamworld
12.05. Readinspo

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

2 megjegyzés

  1. Uh, ezek után kisebb elvárással ugrok neki majd a kötetnek... Nagyon bízok benne, hogy úgy leköt majd, mint az előző részek, de közben eléggé szkeptikus vagyok amiatt, hogy ilyen vékonyka, okoztak már csalódást, de meglepetést is az ilyen méretű könyvek. Meglátjuk, majd melyik kategóriába fog ez tartozni. :D

    Én is kíváncsi vagyok már nagyon, hogy mi is történt Gideonnal és Savannah-val, mert az eddigiek során csak meg-megpendítette a két író ezt a szálat, ahogy te is írtad, már épp ideje, hogy lehulljon a lepel az igazságról. :D

    Szuper értékelés lett, korrekt és mégis figyelemfelkeltő. :)

    Millió puszi:
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm drága! ♥

      Szerintem is ez a legjobb hozzáállás, sajnos nincs meg itt az a feeling, amit az előző köteteknél megszoktunk, de mások is írják, hogy "nem erőltették meg magukat a szerzők".

      Törlés