Karácsonyi filmajánló 2023

by - december 03, 2023


A Moly.hu-t minden valamirevaló könyvmoly ismeri, ugyanakkor úgy látom, a filmes kistestvére kevésbé örvend népszerűségnek. Pedig én nagyon szeretem a Snittet. Rettenetesen hasznosnak találom, főleg úgy, hogy évek óta rendesen vezetem, így rengeteg adatot tartalmaz a profilom. Kifejezetten tetszik, hogy a Moly több népszerű funkcióját átvezették oda, köztük a rendszer által osztogatott kitüntetéseket x db filmnézésért egy adott témában.

Tavaly elhatároztam, hogy megszerzem azt a kitüntetést, amely legalább 100 karácsonyi film megnézéséért jár. Ez akkor azt jelentette, hogy november végétől (mert ugyebár az ember júniusban hozzá sem nyúl karácsonyi filmhez) nagyjából 30 filmet kellett ledarálnom. Nem túlzás azt mondanom, hogy éjjel-nappal karácsonyi filmek pörögtek a tabletemen takarítás, főzés, pakolás közben is. De megérte, hiszen sikerült megszereznem a plecsnit. 😉

A kis maratonom miatt rengeteg olyan alkotást találtam a Netflix, HBO Max és Disney+ bugyraiban, melyek nem feltétlenül szerepelnek egy "Top x karácsonyi film, amit meg kell nézned idén"-típusú listán, viszont úgy gondolom, megérdemelnek némi figyelmet. Nem lettek a kedvenceim, és nem is sorolom őket a legjobbak közé, de biztos vagyok benne, hogy sokan közületek kilőttétek már ezeket a filmeket, és vágytok valami újdonságra. Ebben a bejegyzésben öt ilyen filmet és egy sorozatot emelek ki, viszont a végén összegyűjtöm azokat a filmeket is, melyekre a maratonom alatt 7 csillagnál többet adtam, de nem emlékszem annyira a történetükre, hogy hosszabban is tudjak róluk beszélni.

Korábban egyébként összegyűjtöttem a Top 5 kedvenc karácsonyi filmemet, illetve beszéltem egy sorozatról egy másik bejegyzésben. Javaslom, hogy lessétek meg ezeket is még több karácsonyi tippért.



Mikulás család (2020)

Valógában lehet, hogy másnak ez a film nem lesz ismeretlen. Azért választottam be mégis a listába, mert az én életemből teljesen kimaradt, és tulajdonképpen nagyon kevés ajánlólistában látom a címét. Belga alkotás, tehát európai környezetben játszódik, egy olyan fiúval a főszerepben, aki Grincsnek is megfelelne. Csakhogy Jules hamarosan rájön, hogy a Mikulás nem más, mint a saját nagyapja, a karácsony pedig veszélybe kerül – hacsak a tinédzser fiú nem intézkedik időben.



Alkalmi randevú (2020)

Ez egy viszonylag nagyobb költségvetésű film, de nem végig karácsonykor játszódik. A szereplők egy teljes évét követjük végig, elsősorban a nagyobb ünnepekre fókuszálva. A két főszereplőnk ugyanis megegyezik, hogy az ünnepnapok alkalmával társaságot nyújtanak egymásnak, hiszen mindketten menthetetlen szinglik. Találjátok ki, mi lesz a vége!



Karácsonyi meglepi (2020)

Mikor Harper hazatér a családjához az ünnepekre, magával viszi egy barátját, Abbyt (Kristen Stewart) is. Csakhogy nem árulja el szüleinek, hogy Abbyvel valójában párkapcsolatban él, mivel nem tudják róla, hogy leszbikus. A titkolózás rengeteg bonyodalmat szül Abby számára, azon kívül persze, hogy rendkívül kényelmetlenül érzi magát a helyzetben, amelybe kényszerítették. Mindez természetesen erősen próbára teszi a párkapcsolatukat.



Ünnepi dallamok (2022)

Ez egy alacsonyabb költségvetésű film, mégis annyira bele tudtam merülni, hogy egyértelműen a kedvencem lett ebben a listában. A főszereplőnk egy fiatal énekesnő, Gail, aki egy országos tehetségkutató által szeretne híressé válni. Az autója azonban lerobban útban a stúdió felé, és nincs elég pénze arra, hogy gyorsan megjavíttassa, ezért kénytelen elfogadni az autószerelő (egy fiatal férfi) alkuját. Naná, hogy hamar egymásba szeretnek az Isten háta mögötti kisvárosban! Azért is szeretem annyira ezt a filmet, mert tele van zenei betétekkel, és a főszereplő igazán jól énekel.



Nagykarácsony (2021)

Legyen egy magyar film is a listában! Arnold, a hős tűzoltó egy balesetet követően hirtelen tériszonyossá válik, ezért képtelen ellátni a munkáját addig, ameddig fel nem dolgozza a traumát. Főnöke ezért a helyi karácsonyi vásárba vezényli, amelyet Arnold büntetésként él meg. Ott viszont találkozik a fiatal tanítónővel, Eszterrel, aki a diákok karácsonyi műsorát próbálja összekaparni a romokból. Tudom, hogy nagyon sokan előítéletesek a magyar filmekkel szemben, viszont ez egy kifejezetten kellemes, szórakoztató, szívmelengető példány lett, amelyre én 10 csillagot adtam. Ha nem hiszitek, nézzétek meg!



Utálatos karácsony (2022-)

Az évek során egyre többen ismerik meg az Új barát karácsonyra című sorozatot, melyről a norvég filmes bejegyzésemben is áradoztam. Az Utálatos karácsony ennek a tökéletesen lemásolt olasz verziója. Gianna (a norvég széria főszereplőjét Johannének hívják) hazudik a szüleinek arról, hogy párkapcsolatban él, ezért kénytelen korrigálni a csúsztatását a karácsonyi vacsoráig. Méghozzá úgy, hogy szerez egy pasit.


További filmajánlások csak címmel:

  • 8 bites karácsony (2021) – 10 csillag
  • A fiú, akit Karácsonynak hívnak (2021) – 9 csillag
  • Karácsony Angel Fallsban (2021) – 9 csillag
  • Egy hollywoodi karácsony (2022) – 9 csillag
  • Noel naplója (2022) – 8 csillag
  • A tél hercege (2017) – 8 csillag
  • Karácsonyi találkozás (2020) – 8 csillag
  • Karácsonyi meglepetés (2014) – 7 csillag
  • Karácsonyi cserebere 1. (2018) – 7 csillag



Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Nyereményjáték

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 4 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

Hány rénszarvas húzza Mikulás szánját (Rudolfot beleszámítva)?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

12.03. Readinspo - Filmajánló
12.05. Fanni's Library - Karácsonyra állni fog című könyv értékelése
12.06. Readinspo - Szemezgetés az idén megjelent karácsonyi könyvekből
12.08. Szembetűnő - Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12.11. Olvasónapló - Karácsonyi playlist 
12.12. Csak olvass! - Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők) + booktag
12.15. Könyv és más - Társasjáték ajánló
12.17. Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló
12.18. Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12.19. Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12.20. Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 
12.21. Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction
12.22. FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12.23. Csak olvass! - Saját történet
12.24. Közös meglepetés

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Milieux-re! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés