8 kedvcsináló idézet a Hygge szerelemhez

by - november 19, 2020


A Hygge szerelem nem a világ legjobban kivitelezett története, de a mai napig átmelengeti a lelkemet, ha rá gondolok. Ha pedig egy regényt még a hibái ellenére is ennyire tudok élvezni és szeretni, megérdemli, hogy az átlagosnál többet foglalkozzak vele a blogon.

Ebben a bejegyzésben a kedvenc idézeteimet mutatom meg nektek, és remélem, az ajánlómmal együtt kellő meggyőzőerővel szolgálnak majd ahhoz, hogy elgondolkozzatok az elolvasásán – vagy esetleg, így karácsony közeledtével, az ajándékba való megvásárlásán. :)


Mire a hét véget ért, Clara teljesen kimerült. Szüksége volt egy „sϕndagshygge”-re, egy lusta vasárnapra, úgyhogy hosszú sétákkal töltötte a napot, majd főzött egy ragut, egy bolognai spagettit, és egyéb finomságokat a fagyasztóba a hatalmas online rendeléséből, amely időközben megérkezett, és a fatüzelésű kályhába is begyújtott az új fahasábokkal.
– 11. fejezet

Mi az a hygge? Nagyon furán hangzik – Clara talán valami dán szekta vezetője? Arra fogok hazamenni, hogy mindnyájan átadtátok neki a megtakarításaitokat, és egy kommunában éltek egy réten a kocsma mögött?
– 23. fejezet

– Ez olyan hygge – jelentette ki, lassan kilélegezve.
– Az is valami rossz dolog? – gyűrődött össze Lauren homloka aggódva.
– Nem – mosolygott Clara – a hygge remek dolog. Azt jelenti… nos, nincs rá pontos angol szó, de olyasmit jelent, hogy valami nagyon otthonos, megnyugtató. Itt a tűz, az italok, a társaság, a tompított fények… ez mind nagyon hygge.
– Hygge – ismételte Lauren. – Ez jó. Tetszik nekem.
– 11. fejezet

Te odavagy ezért a hygge dologért, igaz?
Úgy ejtette: hjúgggee.
– 16. fejezet

– Nos, hát alakítsd át őt is! Hyggézd meg! A bolttal meg a lakással már csodákat műveltél, úgyhogy csak képzeld el, mit érhetsz el egy valódi, élő személlyel!
Clara a fejét rázta.
– Nem, nem! Ez lehetetlen. Az ember nem hyggézhet meg valakit, aki nem akarja.
– 16. fejezet

[Lady CaCa, a papagáj] Szereti, ha a Daily Maillel bélelem a ketrecét – szereti lekakálni a szalagcímeket – ez a mániája. Nagyon baloldali madár. Soha ne adjon neki csirkét, se bármilyen húst, mert egy hónapig nem áll szóba magával. Egyszer adtam neki valamit, amiben csirke alaplé volt, és az egészet kihányta. Teljesen beterítette vele Donald Trump képét, de nem esküdnék meg rá, hogy ez nem volt szándékos a részéről.
– 4. fejezet

– VAGY ÁGYBA VISZEL, VAGY TŰNJ EL ÖRÖKRE!
– Mi van? – kérdezte Clara az ajtón keresztül.
Joe úgy érezte, meghal ott helyben. Gyilkos pillantást vetett Lady CaCára.
– Ööö, csak a papagáj – kiáltott vissza, figyelmeztetően felemelve az ujját a kalitka felé.
– 29. fejezet

A magyarázatára gondolt, hogy mi az a hygge, és tudta, hogy ez az a filozófia, amely szerint Clara éli az életét. Joe olyan sokat fizetett már szakembereknek, hogy segítsenek neki megtalálni azt, amitől boldogabb lehetne az élete. Elment volna valami ennyire egyszerű dolog mellett?
– 23. fejezet

Ha szeretnéd megrendelni a könyvet, itt megteheted.


A Könyvmolyképző kiadó idén év végén egy csodás, a hygge életérzést feldolgozó regénnyel örvendeztet meg bennünket. Rosie Blake igazán hangulatos és bájos, vidéki Angliában játszódó története remek kikapcsolódást nyújthat a téli szünetre és az ünnepekre, amellett, hogy nagyszerűen átadja a híres dán életstílus lényegét. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, bloggereink mit gondolnak róla!

Nyereményjáték

A játékunkhoz összekevertük néhány, Magyarországon is népszerű életmódkönyv-szerző nevének betűit. Ahhoz, hogy részt vehessetek a sorsolásban, nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire gondolhattunk, és a megfejtést beírni a Rafflecopter dobozba (esetleg a könyvének címével együtt, de ez nem kötelező).

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

BEEH KMNOPTT


Állomáslista

11.18. Readinspo
11.19. Readinspo extra (idézetek)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem más témákban, nézz fel a Metaforaszennyezésre! ♥

Talán ez is tetszhet még

0 megjegyzés